SCÜ’de Yüksel Aydın’ın aday gösterilmesinin arkasındaki hesap nedir?

(Özel Haber) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektör Danışmanı Doç.Dr.Yüksel Aydın, 16 Haziran 2022 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Gölet'inde bulunan Turizm Fakültesi Hasbahçe tesisinde Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkan Adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 18-09-2022 23:41

SCÜ’de Yüksel Aydın’ın aday gösterilmesinin arkasındaki hesap nedir?

Bir çok Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan  Eğitim-Bir-Sen üyeleri gazetemize ulaşarak; Yıldızeli MYO Müdürlüğü’nu bıraktı ama Rektör Danışmanlığında devam ediyor. Aydın’ın Rektör Danışmanı olarak seçime girmesi hem etik değil,  hem ahlaki olmadığına dair görüşlerini bildiriyor.

Ayrıca "Rektör danışmanlığının kişiye maddi bir katkısı olmamakla birlikte bu unvanda görev yapan kişiler unvandan kaynaklı bir nüfuz elde ederek, ikili ilişkilerinde bu nüfuzunu kullanabilmekte, çevresi üzerinde bir etki oluşturabilmektedirler ifadelerine yer veriliyor.

Bu yönüyle bakıldığında konunun 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 53 üncü maddesinin b) fıkrasının (4) numaralı bendinin (Kademe İlerlemesinin Durdurulması) (b) alt bendinden yer alan "Görevi sebebiyle veya görevi sırasında doğrudan veya dolaylı olarak her ne ad altında olursa olsun menfaat sağlamak,....." disiplin suçu kapsamına girebileceği değerlendirilmektedir." denmektedir.

10’larca üye “Yüksel Aydın ve ekibi, kendilerinin Rektörlük tarafından aday gösterildiğini her yerde rahatça söylemektedirler” ifadelerine yer verirken; kendileri, Rektör,  Rektör Yardımcıları , Eğitim Fakültesinin 6 yıllık dekan vekili Ali Aksu ve diğer Rektör Danışmanı tarafından aday gösterildiği ve desteklediğini açıkça dile getirmektedirler. Akademik ve idari personele, Yüksel Aydın’a destek verilmesi konusunda baskı yapılmaktadır. Bir rektör danışmanı  ve bir rektör yardımcısı 7,8,9 Eylül de yapılan MEYOK (Meslek Yuksekokulu Koordinatörler) toplantısında Yüksel Aydın için açık açık destek verilmesi konusunda Öğretim Elemanları uyarılmış bilgilerine ulaşılıyor.

Üyeler ayrıca mevcut Eğitim-Bir-Sen 2 nolu  şube başkanı Zafer Yıldız ve yönetimi baskı sonucu “işinizden ekmeğimizden ederiz” tehdidiyle tekrar aday yapılmadıkları, aday olmalarının istenmediği edilen bilgiler arasında.

Üyeler ayrıca “Yüksel Aydın’in aday gösterilmesinin arkasında 2024 Rektörlük seçimi hesabı yapanlar var bunların kim ve kimlerin olduğu açık ve net biliniyor” dair görüşlerini bildiriyor.

Uzm. Oğuz DEMİRKAYA

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Güler’den “Temmuz, ağustos aylarında bitirelim” talimatı…

Güler’den “Temmuz, ağustos aylarında bitirelim” talimatı…

13-03-2024 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri

Hakeme yumruk atan SCÜ'lü futbolcu tutuklandı!

Hakeme yumruk atan SCÜ'lü futbolcu tutuklandı!

29-02-2024 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri