Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki ürünler daha pahalı çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde indirime gidildiği açıklanırken rakamlar kurumun ürünlerinin daha pahalı olduğunu gösterdi.

Ekonomi - 16-08-2022 16:52

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki ürünler daha pahalı çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 79,60'a yükseldi. Bağımsız iktisatçılar tarafından kurulan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonu yüzde 176 olarak açıkladı.

AKP iktidarının ekonomi politikalarının sonucu yurttaşlara geçim krizi olarak yansırken ekonomik krizi "duş güçler"e bağlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde temel tüketim ve et ürünlerinde indirim kampanyası başlatılması kararı alındı.

İndirim oranları ve Tarım Kredi Kooperastif marketlerinin ne kadar ucuz olduğu hakkında tartışmalar sürerken CHP Milletvekili Alpay Antmen, ürünlerin tablosunu ve diğer marketlerdeki daha ucuz eş değerlerini paylaştı.

CHP'li Alpay Antmen, Mersin'de incelediği 2 Tarım Kredi Kooperatifi marketinde bulunan ürünlerin zincir marketlerden daha pahalı olduğunu söyledi.

Antmen, "Sözde indirim başlayacaktı. Buradaki et ürünleri kasaplarla aynı fiyatlarda. 2-3 üründe sembolik indirimler var. Onun dışında indirim göremiyoruz. Lütfen halkı kandırmayın. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan halkı kandırmaktan vazgeçmeli. Çiftçinin malı olan kredi kooperatiflerini kendi siyasi algı operasyonlarına alet etmemeliler" ifadelerini kullandı.

Temel gıda ve temizlik ürünlerini tek tek inceleyen Antmen, kredi marketlerindeki fiyatlarla, zincir marketteki aynı ürünlerin fiyatlarını karşılaştırdı.

Konuyla ilgili olarak karşılaştırmalı bir tablo yayınlayan Alpay Antmen’in verdiği bilgilerden bazıları şöyle oldu:

"OMO 5.5 Kilo deterjan Tarım Kredide 99 lira, aynı 5.5 kiloluk OMO deterjan Migros’ta 93 lira. Bir kiloluk baldo pirinç kredi markette 25.65 lirayken, aynı baldo pirinç Migros’ta 24 lira. Beş yüz gramlık Marmarabirlik zeytin tarım kredi marketinde 33.90 lira iken, aynı ürün A 101’de 26 lira. Bir litrelik zeytinyağı kredi markette 72 lira iken, bu ürün A 101’de 59.95 lira. 350 gramlık süzme çiçek bal tarım kredi kooperatifi marketinde 69 lirayken, 460 gramlık süzme çiçek bal ŞOK markette 36 lira"

CHP'li Alpay Antmen'in paylaştığı tablodaki rakamlar dikkat çekti:

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası Seçim Sonrası İlk Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası Seçim Sonrası İlk Faiz Kararını Açıkladı

25-04-2024 - Ekonomi

Tarım Bakanlığından Çiftçilere yeni Destek!

Tarım Bakanlığından Çiftçilere yeni Destek!

19-04-2024 - Ekonomi