Fethullah Gülen gerçekten hasta mı?

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Fuat Uğur, terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in hasta olduğuna dair iddiaları köşesine taşıdı; eski Gülen Vakfı Müdürü Ümit Akdemir'in söylediklerini aktardı.

Gündem - 12-07-2022 12:20

Fethullah Gülen gerçekten hasta mı?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ yapılanmasının 15 Temmuz 2016'da düzenlediği darbe girişiminin mimarı, terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in hasta olduğu iddiasıyla ilgili Eski Gülen Vakfı Müdürü Ümit Akdemir'le konuştu.

"Fethullah hasta haberlerinin perde arkası ' başlıklı yazısında Akdemir'in ilk sözünün "Örgüt yönetimi kasıtlı yayıyor bu hastalık haberini" olduğunu söyleyen Uğur, şöyle devam etti:

"Ümit yaklaşık 15-20 gün önce örgütte bir kaynama olduğunu söylemişti de 'Biraz daha detay öğreneyim sonra ararım seni abi' demişti, onu hatırlıyorum. Şimdi Ümit’in anlattıklarından derleyerek yazıyorum.

Asıl mesele şu:

'GÜLEN SONRASI TAHT KAVGASI VE MUSTAFA ÖZCAN OPERASYONU'

Gülen sonrası en güçlü aday malum Mustafa Özcan. Gülen’in kara kutusu. FETÖ arşivinin tek sahibi. Örgüt içindeki tüm gayrimeşru ilişkiler ve birtakım bürokratlar o arşivde kayıtlı. Bir zamanlar Türkiye imamı olduğu için mahrem imamların tamamı kendisine bağlıydı. Arşivin tek sahibi olmasının sebebi bu. Bunu bir güç unsuru olarak elinde tutmayı sürdürmekte ve onları yönlendirebilmekte.

Dahası FETÖ darbe girişiminin Türkiye acentesi Adil Öksüz elinde.

İşte bu noktada hem Gülen’in de eli mahkûm Mustafa Özcan’a. Daha önce anlatmıştım. Mustafa Özcan, FETÖ elebaşı nezdinde 15 Temmuz öncesi itibarını kaybetmiş ve Türkiye imamlığından alındığı için darbe hazırlıklarından haberdar edilmemişti. Gerçi Özcan’ın bağlantıları o kadar güçlü, örgüte o kadar hâkim ki her gelişmeyi yakından izlemişti ama sanki bilmiyormuş gibi davranmayı tercih etmişti. Sonuçta FETÖ’cüler 15 Temmuz hain darbe girişiminde tepelenince Mustafa Özcan bunun faturasını Fetullah Gülen ve yakın çevresine çıkarmakta gecikmedi.

ÖRGÜTTE GÜLEN İZLERİ SİLİNİRKEN HER ŞEY 'ÜÇ YILDIZ'LA PATLAK VERDİ

O tarihten itibaren yavaş yavaş yol almaya başlayan Özcan artık örgütü tamamen ele geçirmiş sayılabilir. Geçtiğimiz aylarda itiraz edecek gibi olanları, başkaldıranları tehditle ya da dayakla susturmayı başardı.

-Fetullah Gülen’in yayınlarını durdurdu.

-Ülke imamlarının Gülen'le görüşmesini yasakladı

-Gülen’in yanındaki üniteleri lağvederek kendisi yeni bir ünite kurdu.

Örgütün üst ve alt düzey yönetimleri bu kadar yapısal değişikliklere gidilmesinden dolayı ufak ufak homurdanmaya başlamıştı ama son olay bardağı taşıran damla oldu.

Malum FETÖ elebaşı illegal bir örgütü yönettiği için imamlara notlar göndermekte.  Bu notların ondan geldiğini ifade eden bir işaret vardı her zaman: Üç yıldız.

İşte Mustafa Özcan o üç yıldızı da kaldırdı. Bu, tabanda da tedirginliğe sebep oldu. 'Hoca efendi nerede, neden konuşmuyor, neden her şey değişiyor?' demeye başladılar.

Mustafa Özcan örgütü ele geçirirken kantarın topuzunu kaçırdık diye düşünmüş olmalı ki ufaktan ortaya çıkan söylenmeleri önlemek için formülü buldu: 'Hoca efendi hasta, onun için konuşamıyor.' (...)"

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan ve Özel çay davetinde buluştu: Randevu netleşti

Erdoğan ve Özel çay davetinde buluştu: Randevu netleşti

24-04-2024 - Gündem

Devlet erkanı Anıtkabir'de

Devlet erkanı Anıtkabir'de

23-04-2024 - Gündem