Memur-Sen, 3600 ek gösterge yasasını mahkemeye götürecek

Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen ve Memur-Sen'in anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle 3600 ek gösterge yasasını ayrı ayrı mahkemeye götüreceği bildirildi

Ekonomi - 10-07-2022 19:20

Memur-Sen, 3600 ek gösterge yasasını mahkemeye götürecek

Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen 3.600 düzenlemesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle dava açma kararı aldı. Enerji Bir-Sen Sendikası Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, aynı statüde bulundukları halde sadece sınıfları farklı olduğu için aynı memurlar arasında 12 katı aşan tutarlarda ek gösterge zammı farkı oluştuğunu, bu durumun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Tonbul,  Enerji Bir-Sen'in ayrı, Memur-Sen'in ayrı koldan mahkemeye taşıyacağı bilgisini verdi. Sözcü'den Erdoğan Süzer'e konuşan Tonbul, başkanı olduğu sendikanın teknik personel ile idari hizmet çalışanlarının yaşadığı mağduriyeti gidermek için dava açma kararı aldığını söyledi. 3.600 ek göstergeden 2 yıllık eğitim, sağlık ve din hizmetlerinde çalışanların yararlanabildiği halde teknik hizmetler sınıfında olanların dışarıda bırakıldığını belirten Tonbul, genel idare hizmetlerinde çalışanlarınsa tümden mağdur edildiğini söyledi.

"Uçurum kabul edilemez"

 Tonbul, “3.600 ek göstergeden yararlandırılanlar yıl başında temmuz zammıyla birlikte 2 bin 397 lira ek gösterge zammı alacak. Buna karşılık sadece 600 ek gösterge verilen 2 yıllık teknikerler ile 4 yıllık üniversite mezunu şefler sadece 195 lira alabilecekler. Arada 12.29 kat fark var. Bu kabul edilemez bir uçurum” dedi.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Doğalgaz ve Elektrik Fiyatlarına Zam Yapılacak mı?

Doğalgaz ve Elektrik Fiyatlarına Zam Yapılacak mı?

28-03-2024 - Ekonomi

Motorine indirim geldi

Motorine indirim geldi

23-03-2024 - Ekonomi