Yargıtay Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarını onadı

Yargıtay'ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 5 davasından 2'sini düşürdüğü 3'ünü onadığı öğrenildi. Kaftancıoğlu'na siyasi yasak geleceği ve hapse gireceği iddia edildi.

Gündem - 12-05-2022 19:00

Yargıtay Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarını onadı

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 5 davasından 2'sini düşürdüğü 3'ünü onadığı öğrenildi. Kaftancıoğlu'na siyasi yasak geleceği ve hapse gireceği iddia edildi.

Kaftancıoğlu karar ile ilgili Ankara-İstanbul arasında yolculuk yaparken açıklama yaptı. Kaftancıoğlu şunları söyledi:

Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na ne ceza verildi, nasıl verildinin ötesinde, bu ülkede hukukun geldiği nokta hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukukun üstünlüğünü yeniden sağlayıncaya kadar he rşekilde çalışmaya, çalışmaya, çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi İstanbul'a giderek yine çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuz kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak. Hepinizi kocaman kucaklıyorum.

Kaftancıoğlu Twitter'dan paylaştığı videoya, "Memleketime bahar gelmiş:) Asla durmak, yılmak, yorulmak yok! Nerede olursak olalım çalışacak, çalışacak umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlüğünü tesis ettiğimizde hep birlikte nefes alacağız…" notunu düştü.

İşte o açıklama:

İŞTE KAFTANCIOĞLU'NUN ONANAN CEZALARI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını kapsadığı belirtildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen dava hakkında kararını verdi.

3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'na 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret'ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını onadı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

Kaftancıoğlu'na, "PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan verilen 2 yıl 8 hapis cezaları ise daire tarafından bozuldu.

CHP'DEN AÇIKLAMA: YATMA DURUMU OLMAYABİLİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "İstanbul'u kaybetmeyi hazmedemeyenlerin hukuksuz kararı. İstanbul İl Başkanımızın yanında olacağız. Siyasi yasak getirildi ancak AYM başvuru hakkı var. Tutukluluk kararını hesaplıyoruz. Yatma durumu olmayabilir, gir çık olabilir" dedi.

CHP'Lİ VEKİLLER MECLİSİ BOŞALTTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Herkes İstanbul'a" talimatı sonrasında CHP'li milletvekilleri, TBMM'yi boşaltıp, İstanbul'a gitmek üzere harekete geçti.

KARŞILAMA YAPILACAK

CHP İstanbul örgütünden üyelere şu çağrı yapıldı:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin güclü İstanbul Örgütü, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu karşılamak üzere tüm parti örgütümüzü saat 18:00'de Istanbul İl Başkanlığımıza davet ediyoruz.

KAFTANCIOĞLU HAPSE GİRECEK Mİ?

Yargıtay'ın onama kararlarının ardından Kaftancıoğlu'nun, cezaevine prosedür gereği giriş yapması ardından serbest kalması bekleniyor. Kaftancıoğlu'nun, siyasi yasak nedeniyle önümüzdeki dönem milletvekili olamayacağı ancak il başkanlığı görevi için bir yasaklama olmadığı belirtildi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AYM, bildiri dağıtma ve toplantı düzenlemeyi cezalandıran YÖK maddelerini iptal etti

AYM, bildiri dağıtma ve toplantı düzenlemeyi cezalandıran YÖK maddelerini iptal etti

19-04-2024 - Gündem

Türk malı ünlü maden suyunun satışı İsviçre'de 'doğurganlığı etkilediği' gerekçesiyle yasaklandı!

Türk malı ünlü maden suyunun satışı İsviçre'de 'doğurganlığı etkilediği' gerekçesiyle yasaklandı!

16-04-2024 - Gündem