Fabrikada çıkan yangında 2 kişi yanarak öldü

İstanbul Tuzla'da yanan et üretim fabrikasındaki yangının söndürülmesinin ardından 2 kişinin cesedine ulaşıldı

İstanbul - 05-03-2021 12:43

Fabrikada çıkan yangında 2 kişi yanarak öldü

Tuzla'da et ürünlerinin işlendiği özel bir firmaya ait tesiste gece yangın çıkmıştı. Yangına müdahale için çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edilmişti.

İşlenmiş etin soğutulmasında kullanılan amonyak tanklarının bulunduğu alana sıçrayan yangın büyük paniğe neden olmuş; yangın sırasında içeride mahsur kalan bir işçi ağır yaralı olarak kurtarılmıştı. Yangın yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınmıştı.

Yangın, saat 02.30 sıralarında Tepeören Mahallesi Eski Ankara asfaltı üzerinde bulunan özel bir firmaya ait et üretim tesisinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı.

Yangını fark eden işçiler itfaiyeye haber verdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 6 saat süren çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yanan tesisteki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Amonyak dolu tankların patlama ihtimaline karşı itfaiye araçları fabrikanın dışına çıkarıldı. İtfaiye erleri gerekli tedbirleri aldıktan sonra yangına müdahale etmeye başladı.

Herhangi bir patlama ihtimaline karşı AFAD ekipleri de olay yerinde hazır bekledi. İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ederken, bir ekip fabrikanın arka duvarını kırarak içeri girdi.

İçeri giren ekipler bir işçiyi yerde yatarken buldu. Sedyeye alınan işçi ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

FİRMA YETKİLİLERİ BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ederken, firma yetkilileri görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.

Basın mensuplarının görüntü almasına engel olmaya çalışan görevliler kameraları kırmakla tehdit etti.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İstanbul Boğazı’nda Tarihi anlar...

İstanbul Boğazı’nda Tarihi anlar...

29-10-2023 - İstanbul

Türk Donanması, 100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı'na giriş yapıyor

Türk Donanması, 100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı'na giriş yapıyor

29-10-2023 - İstanbul