İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ'dan 'yeni parti' açıklaması

İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ'dan ilk açıklama geldi. Parti kuracağı iddialarını yalanlayan Özdağ, ihraç kararı için mahkemeye gideceğini söyledi. Meral Akşener'in doğru söylemediğini anayasa hazırlığı kayıtlarının elinde olduğunu belirtti.

Gündem - 16-11-2020 16:00

İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ'dan 'yeni parti' açıklaması

Ümit Özdağ, ihraç kararının ardından açıklamalarda bulundu.

 Barış Yarkadaş, Özdağ ile yaptığı görüşmeyi şöyle paylaştı:

 "İyi Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ ile konuştum. Özdağ, ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye götüreceğini ve tüm delilleri de mahkemeye sunacağını söyledi. Özdağ, kesinlikle bir parti kurmayacağını, Abdülkadir Selvi'nin doğru yazmadığını da ekledi.

Ümit Özdağ'a neden ihraç edildiğini de sordum. Özdağ şunu söyledi: "Yaptığım açıklamalarla insan haklarına ve hukuka aykırı davranmışım. Ayrıca, Meral Akşener'i kamuoyu önünde eleştirmekle suçlandım. Bir Milletvekili, görüşlerini açıklayamıyorsa, orada insan haklarından sözedilemez.

 Biz Kuzey Kore Komünist Partisi değiliz. Herkes biliyor ki; bu anayasa taslağı var. Bunu Kaboğlu bana verdi. Hangi partiden kimlerin katıldığını da söyledi. Bunların hepsinin bant kayıtları var. Şimdi arkasında duramıyorlar. Tüm belgeleri itiraz sürecinde mahkemeye sunacağım.

 Akşener doğru söylemiyor, Kılıçdaroğlu'nu da yanıltıyor. Bana 'Geçmiş olsun' dediniz. Bana değil, Türk milletine doğru söylemeyenlere geçmiş olsun." Özdağ'ı bir gazeteci olarak aradım ve düşüncelerini öğrendim."

Advert Advert Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan: İlk yeni Altay tankları kahraman ordumuza teslim edildi

Erdoğan: İlk yeni Altay tankları kahraman ordumuza teslim edildi

28-10-2025 - Gündem

Bakan Memişoğlu Balıkesir Depremine İlişkin: 26 kişi taburcu oldu

Bakan Memişoğlu Balıkesir Depremine İlişkin: 26 kişi taburcu oldu

28-10-2025 - Gündem