CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR… HASTANE COVİD 19 PENÇESİNDE!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Ortopedi servisinde görev bir asistan doktor ve 3 ameliyathane teknikerinin Covid 19 testlerinin pozitif çıktığı ve Pandemi Hastanesi olan Numune hastanesinde tedavi altına alındıkları öğrenilmişti.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 30-06-2020 19:08

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR… HASTANE COVİD 19 PENÇESİNDE!

Covid 19 testi pozitif çıkan sağlık teknikerlerden birinin geçtiğimiz hafta Gaziantep’ten izinden döndüğü biliniyor.

Covid 19 ile mücadele sürecinde Türkiye’de çalışmalar oldukça başarı ile yürütülürken ilimiz Sivas’ta İl Pandemi Kurulu’nun, Sivas Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve alınan kararlar sayesinde Sivas’ta korkulacak bir durum oluşmamışken, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde Covid 19 politikası nasıl uygulanıyor şuan merak ediliyor.

Hastanenin doğrudan Rektör Alim Yıldız’a bağlanmış olduğu bilinirken, burada alınan tüm kararlarda da Rektör Alim Yıldız’ın etkili olduğu ifade ediliyor.

4 tane bilinen pozitif vaka olmasına rağmen Cumhuriyet Üniversitesi hastanesi ameliyathanesinin ve ilgili birimlerin şuana kadar karantinaya alınmamış olmasının ve rutin sürecin nasıl devam ettiği ise ayrıca merak ediliyor.

Konunun uzmanlarından edinilen bilgilere göre, şuan ilgili servislerin ve birimlerin acilen dezenfekte edilmesi, 4 pozitif hasta ile ilgili filyasyon çalışması yapılması ve servislerde, birimlerde bu kişiler ile temasta bulunan hastalar dahil herkese Covid 19 testi uygulanması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftadan bu yana herhangi bir karar almayan Rektörlük ve Hastane yönetiminin oluşabilecek her türlü sorunda sorumlu olduğunu da unutmamaları gerekiyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ortopedi Servisinde kıdemli asistan doktor olarak görev yapan ve Covid 19 hastalığına yakalanan tedavi altına bu kişinin hastalığa yakalanan ilk kişi olduğu bilgisine ulaşıldı. Üniversite hastanesi ameliyathanesinin ve ilgili birimlerin şuana kadar karantinaya alınmaması ve hala ameliyat almaya devam ettikleri yönünde bilgilerin ulaşmasına anlam verilemiyor.

Görülüyor ki, Üniversite hastanesi yönetiminin anında kriz masası bile oluşturamaz halde!. 

Basiretsiz yöneticilerin, krize anında müdahale etmemeleri normal karşılanırken, hastane çalışanlarının birer birer hastalığa yakalanmaları, bir anlamda dökülmeleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve hastanesinin ne kadar liyakatsiz, basiretsiz yöneticiler tarafından yönetildiğinin göstergesidir yorumları yapılmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve Hastane Yöneticilerinin şuandan itibaren acilen bir karar almamaları durumunda ise İl Pandemi Kurulu’nun da bu konuda gerekli çalışma ve araştırmayı yapmak için toplanması bekleniyor.

İlk haberimiz sonrası Kamuoyu Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Covid 19'a yakalanan 1 doktor 3 sağlık çalışanı ile temasta olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi çalışanları Sağlık Müdürlüğü kaynaklarına göre bakanlık rehberi doğrultusunda semptom takibine alındı.

Semptom (belirti) takibine alınan üniversite çalışanları 1 hafta izinli sayıldı. Konuyla ilgili henüz rektörlük tarafından bir RESMİ açıklama yapılmazken, Covid 19 yakalan üniversite çalışanı sayısını soran gazetecilere bile Üniversite yönetimi tarafından 1 olduğu söylenerek, Kamu görevi yapan gazetecileri yanlış bilgilendiriliyor. Üniversite personeli bu durumdan büyük tedirginlik yaşamaya devam ederken, üniversite hastanesi çalışanları RESMİ BİR AÇIKLAMA bile yapılamadığından gizlenen olumsuz bir durumun varlığından şüphe duymaya devam ediyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinde bizlerin ve birçok arkadaşımızın, dostlarımızın kendileri,  aile fertlerinin çalıştığı bilinirken, bu belirsiz, korku ve endişeye sevk eden durum nedeniyle hastaneye bile yakınlarını göndermek istemeyen 10’larca kişinin varlığı bilinmektedir.

Konu hakkında yerel sonuç alamayan üniversite personeli Cimer aracılıyla Sağlık bakanlığına bildirirken, rektörlük atanma, seçim süresine girilen bu günlerde anlaşılıyor ki, yaşanan olumsuzluklar ile gündeme gelmek isteyen ve Resmi açıklama bile yapamayan Rektör Prof.Dr. Alim Yıldz yönetiminin yapamadığı açıklamanın Vali Salih Ayhan tarafından yapılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi isteniyor.

Üniversite yönetiminin gazetecileri, kamuoyunu yanlış yönlendirmesi nedeniyle açıklıyoruz ve devletten gereğini bekliyoruz. .

İşte testleri pozitif çıktı bilinen ilk üniversite çalışanları: A. U., M. K., Y. K. ve Dr. M. Y.’dır

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kaymakam Sarı ve Başkan Çiftçi GMYO’da resim sergisine katıldı

Kaymakam Sarı ve Başkan Çiftçi GMYO’da resim sergisine katıldı

24-04-2024 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri

CAK dün akşama kadar kampus içerisinde tatbikat çalışmaları yaptı…

CAK dün akşama kadar kampus içerisinde tatbikat çalışmaları yaptı…

22-04-2024 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri