KURUCU DEKAN, PROF. KADİR KARKIN'I YİTİRDİK...

Pek çok Müzik Eğitimi bölümünün kuruculuğunu yapan Karkın 76 yaşında vefat etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 25-06-2020 02:47

KURUCU DEKAN, PROF. KADİR KARKIN'I YİTİRDİK...

 

Ülkemizdeki pek çok üniversitede müzik eğitimi bölümlerinin kuruculuğunu yapan, sayısız müzik öğretmeni yetiştirmiş Prof. Kadir Karkın, 76 yaşında vefat etti. Köy Enstitülerinin bir tür devamı olan, Düziçi Öğretmen Okulu'nu 1957'de bitiren Karkın, Çapa Müzik Semineri'ne de seçilerek Ekrem Zeki Ün , Halil Bedii Yönetken ve Tahir Sevenay'ın öğrencisi olmuş, 1970'de İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsünde Ekrem Zeki Ün, Prof. Dr .Bülent Tarcan ile armoni ve kompozisyon çalışmalarını sürdürmüştü. Sinop Kız öğretmen okulunda 5 yıl öğretmenlikten sonra 1978'de İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümüne hoca olarak atanmıştı.

Atatürk Eğitim Enstitüsü Bölüm Başkanlığı yaptığı süre içinde okulun statüsü, Yüksek öğretmen okulu ve sonrada Atatürk Eğitim Fakültesi olarak değişti. Bu süre içinde; lisans tamamlama, yabancı dil sınavı aşamalarından geçti. 1986'da sanatta yeterlilik, 1987'de Yardımcı Doçentlik, 1988'de Doçentlik unvanlarını aldı.1989'da Malatya İnönü Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünün kuruculuğunu üstlendi. 1994'te Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Profesör unvanını alarak aynı üniversitede Müzik Öğretmeliği Bölümünün kuruculuğunu üstlendi. 1999'da 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı iken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına atanarak Fakültesinin kuruculuğunu üstlendi.

2005 Mart ayında atandığı İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık Görevini yürüttü.

Çalıştığı tüm kurumlarda yaylı çalgılar orkestrasını kurdu, çalıştırdı, il içinde ve dışında konserler verdi. Karkın, evli ve iki çocuk babasıydı.


Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kaymakam Sarı ve Başkan Çiftçi GMYO’da resim sergisine katıldı

Kaymakam Sarı ve Başkan Çiftçi GMYO’da resim sergisine katıldı

24-04-2024 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri

CAK dün akşama kadar kampus içerisinde tatbikat çalışmaları yaptı…

CAK dün akşama kadar kampus içerisinde tatbikat çalışmaları yaptı…

22-04-2024 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri