Koronavirüs'te bugün ne oldu? 3.500 ölüm, 100 bin vaka...

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) dünya çapında 106 bin kişide görüldü. 3.592 ölüm vakasının görüldüğü salgında virüsün ortaya çıktığı Çin'den sonra en çok ölümün görüldüğü İtalya'da Milano'nun içinde olduğu Lombardiya Bölgesi ve Venedik dahil 14 kent karantina altına alındı. Suudi Arabistan'ın Katif bölgesi de koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

Dünya - 08-03-2020 23:03

Koronavirüs'te bugün ne oldu? 3.500 ölüm, 100 bin vaka...

 

 

Avrupa'da virüsün en çok görüldüğü ülke olan İtalya'da vaka sayısı 5 bin 883'ü bulurken ve 366 kişi hayatını kaybetti. Hükûmet, ülkenin kuzeyindeki Lombardiya bölgesi ve bazı kentler için olağanüstü önlemler alındı. 

ABD'de ise Koronavirüs vakası 40 eyalete sıçradı. En az 400 tespit edilen vaka olduğu bilinirken New York'ta ölümlerin 19'a çıkmasıyla acil durum ilan edildi. New York Times'ın haberine göre, bir taksi şoföründe virüs testinin pozitif çıkması, 40'tan fazla insanın hastanede karantina altına alınmasıyla sonuçlandı.

California kıyılarında ise Koronavirüs nedeniyle bir ölüm gerçekleştiği için karantina altında tutulan 3 bin kişilik yolcu gemisinde bekleyiş sürüyor. Salgınla mücadele ekibinin başına getirilen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, gemide şu ana kadar 46 kişi test yapıldığını ve 21 kişide virüsün tespit edildiğini duyurdu

İtalya gibi virüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'da Koronavirüs kaynaklı ölümler 194'e yükseldi. Bir milletvekilinde daha Koronavirüs görülürken virüs görülen kişi sayısı 6 bin 566 oldu. 

Virüsün ortaya çıktığı Çin'de ise 80 binden fazla insan Koronavirüs'e yakalandı.

Bugün (8 Mart 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

İTALYA'DA 24 SAATTE 133 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İtalya'da Koronavirüs nedenli can kaybı sayısı rekor bir artış göstererek 366'ya ulaştı. Resmi verilere göre ölüm sayısı son 24 saatte 133 arttı. Bu 133 can kaybının 113'ü, karantina altına alınan kuzeydeki Lombardia bölgesinde kaydedildi.

MISIR'DA İLK ÖLÜM

Mısır'da bir Alman vatandaşının yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ülkede bu virüsten ilk ölüm vakası kaydedildi.

IRAK'TA İKİ KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Irak'ta Koronavirüs nedeniyle 2 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 oldu.

İTALYA'DA BİR BÖLGESEL BAŞKANDA DAHA KORONAVİRÜS GÖRÜLDÜ

İtalya'nın kuzeyinde 16 milyon kişi karantina altına alınırken, başkenti Torino olan Piyemonte bölgesinin başkanının da Koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Alberto Cirio, koronavirüse yakalanan ikinci bölgesel başkan oldu.

İRAN'DA 49 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İran'da yeni tip Koronavirüs nedeniyle 49 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede virüse yakalananların sayısı 6 bin 566'ya yükseldi.

MOLDOVA'DA İLK VAKA

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkede ilk Koronavirüs vakasının tespit edildiği belirtildi. Virüse yakalanan kişinin 48 yaşında bir kadın olduğu ve dün İtalya'dan Moldova'ya uçakla döndüğü vurgulanan açıklamada, bu kişiyle İtalya'dan aynı uçakla dönenlerin evlerinden ayrılmaması ve muayene olması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, Moldova Bakanlar Kurulu üyelerinin konuyla ilgili yarın acil toplantı yapacağı duyuruldu.

BULGARİSTAN'DA İLK VAKALAR GÖRÜLDÜ

Türkiye'nin sınır komşusu olan Bulgaristan'da ilk Koronavirüs vakaları görüldü.  Bakanlar Kuruluna bağlı Ulusal Koronavirüs Kriz Masası Merkezi üyeleri, bugün sabah saatlerinde düzenlediği olağanüstü basın toplantısında, ülkede iki kişide Koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. 

Tümgeneral Prof. Dr. Mutafçiyski, durumu iyileşen iki Koronavirüs hastasının yurtdışına gitmediklerini ve salgın bölgesinden gelen insanlarla temas etmediklerini ifade etti. Koronavirüs'ü bulaştıran ilk hastayı aradıklarını belirten Tümgeneral Mutafçiyski "Hasta sıfırı yani hastalığın ilk çıktığı kişiyi tespit edemiyoruz" dedi. Gabrovo´da hastanede yatan yaşlı kadının zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü ve odada iki başka hastayla kaldığı açıklandı

FRANSA'DA BİR MİLLETVEKİLİNDE GÖRÜLDÜ

Avrupa'da İtalya'dan sonra en çok Koronavirüs'ten etkilenen ülke olan Fransa'da vaka sayısı 949'a çıktı. Koronavirüs'e yakalananlar arasında bir milletvekilinin de yer aldığı belirtildi. 

İTALYA'NIN KUZEYİ ALARM VERİYOR

İtalya’da Başbakan Giuseppe Conte, yeni tip Koronavirüs'ün (Kovid-19) yayılmasının önüne geçmek için virüsün yoğun olarak görüldüğü Lombardiya Bölgesi ve 14 kenti, giriş-çıkışlara kısıtlama getiren sıkı bir güvenlik rejimi uygulayarak karantinaya aldıklarını açıkladı. 

Bu iki alana sadece acil durumlar için giriş-çıkışlara izin verileceğini, mutlak bir yasak olmadığını aktaran Conte, Lombardiya bölgesi haricindeki 14 kentin Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik olduğunu açıkladı.

GÜNEY AMERİKA'DA İLK ÖLÜM

Arjantin'de Koronavirüs nedeniyle hastanede yatan 64 yaşında bir adam hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, 25 Şubat'ta Avrupa seyahatinden dönen kişinin 4 Mart'tan beri tedavi gördüğünü belirtti. Arjantin'de 8 tespit edilmiş Koronavirüs vakası olduğu belirtildi. 

NİL NEHRİ TEKNE TURUNDA KORONAVİRÜS KARANTİNASI

Mısır'da Nil Nehri üzerinde düzenlenen tekne turunda en az 33 kişide Koronavirüs tespit edildi. Teknede bulunan herkes karantina altında tutuluyor. 

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TAÇSAV VAKFI ATATÜRK HİZMET ÖDÜLLERİ KIBRIS’TA

TAÇSAV VAKFI ATATÜRK HİZMET ÖDÜLLERİ KIBRIS’TA

14-11-2023 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi

20-10-2023 - Dünya