AKP'den 'baskın seçim' hazırlığı mı?

AKP'li Cumnhurbaşkanı Erdoğan'ın 'erken seçim' olmayacak demesine rağmen AKP'den dikkat çeken hamleler geliyor. AKP belediye başkanlarının ardından belediye meclis üyelerini de kampa sokma kararı aldı. AKP'de bir grubun Erdoğan'a baskın seçim için ısrarcı olduğu iddia edildi.

Politika - 03-02-2020 20:02

AKP'den 'baskın seçim' hazırlığı mı?

2023 Haziran'dan önce seçim yapılmayacağını iddia eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bizim bir sapmamız söz konusu değildir. Biz bu ülkede açıklanan tarihlerde seçim yapılmasını birilerine öğreteceğiz" demişti. Ancak AKP içerisinde bir grubun Erdoğan'a 'baskın seçim' için ısrarcı olduğu, aksi takdirde iktidarı kaybedecekleri ikazında bulunduğu iddia edildi. AKP'nin kampları da 'erken seçim'in habercisi olarak yorumlandı. 

Kulislerde erken seçim olacağına dair söylentiler konuşulurken, AKP belediye başkanlarının ardından belediye meclis üyelerini de kampa sokma kararı aldı.

AKP, Genel Merkez’de belediye meclis üyeleri ile eğitim programına başladı.

Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen eğitim programının ilkine Bingöl, Diyarbakır, Muş ve Şırnak Belediye Meclis üyeleri katıldı.

VATANDAŞIN BEKLENTİLERİ TESPİT EDİLECEK

Meclis Üyeleri Eğitim Toplantısı’nda Meclis üyelerinin aracılığıyla vatandaşın beklenti ve talepleri not ediliyor. Bir anlamda illerin fotoğrafı çekilecek. Vatandaşın sorunları, istekleri ve beklentileri ortaya çıkarılacak.

AKP belediye meclis üyeleri ile eğitim toplantısını belirli periyotlarla sürdürecek.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ANLATILIYOR

AKP daha önce belediye başkanlarını eğitim kampına almıştı, şimdi de peyderpey Meclis üyeleri ile eğitim programı başladı.

Toplantıda hem mevzuat eğitimi hem etik kurallarla ilgili geniş kapsamlı eğitim veriliyor. Meclis üyelerine dikkat etmeleri gereken hususlar ve hassasiyetler aktarılıyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINA LİDERLİK, ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMLERİ VERİLDİ

AKP belli aralıklarla yaptığı Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantılarında da belediye başkanlarına liderlik, halkla ilişkiler, etkili iletişim, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi alanında uzmanlar tarafından eğitimler vermişti.

AKP kulislerindeki iddiaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a parti içerisinden bir grubun erken seçime gidilmesi yönünde baskı yaptığı öğrenilirken, Erdoğan'ın ise yerel seçimlerde alınan sonuçlar nedeniyle erken seçime gidilmesine çekinceli yaklaştığı belirtildi.

"TRAVMAYI ATLATAMADIK"

AKP'li bir yetkili, kulislerdeki bu iddiayı doğrularken, iktidar partisinin yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesini kaybetmesinin ve özellikle de tekrarlanan İstanbul seçiminin yarattığı travmayı halen atlatamadığını kaydetti.

"KONGRE'DEN HEMEN SONRA ERKEN SEÇİM"

Erdoğan'a erken seçim baskısı yapan grubu açıklamayan yetkili, "Yerel seçimler sonrası genel seçime yönelik stratejimizi, muhalefetin kazandığı belediyelerin başarısızlığı üzerine kurma kararı alındı. Ancak bu stratejinin tuttuğu şu an için söylenemez. Çünkü iktidar olarak bizim de başarı noktasında ortaya koyabildiğimiz bir şey olmadı. AK Parti'yi yeniden bir çekim merkezi haline getirebilmiş değiliz. Bunda yeni partilerin de etkili olduğunu düşünüyorum. Ne olursa olsun, AK Parti içerisinden yeni partilerin doğmasına izin verilmeyecekti." dedi.

Partili isim, Erdoğan'a baskı yapan grubun, erken seçime AKP'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nden hemen sonra gidilmesini istediğini de belirtirken, hem Erdoğan'ın hem de partinin psikolojik olarak erken seçime hazır olmadığını ifade etti.  

CHP'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Erkene alınırsa dünden razıyız, bugünden hazırız. Yapılacak seçimlerle bu ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı ve demokratik parlamenter sistemin, 16 Nisan'da aldığı yarayı ortadan kaldıracak hatta 12 Eylül darbesiyle hesaplaşacak, onun tortularını da kazıyacak, Atatürk'ün vasiyetine uygun şekilde muasır medeniyetlerin en iyisini alıp, onu da aşacak geliştirilmiş parlamenter sistemi kuracak, Millet Meclisini de o seçimler oluşturacak" diye konuştu.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan kabine toplantısından sonra konuştu

Erdoğan kabine toplantısından sonra konuştu

16-04-2024 - Politika

CHP Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

CHP Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

07-04-2024 - Politika