UNIVERSIADE SPORCULARI ERZURUM'DA AYRILMAYA BAŞLADI

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında Erzurum'da bulunan 3 bine yakın sporcu ve antrenör Erzurum'dan ayrılmaya başladı.

Kış Olimpiyatları - 08-02-2011 03:00

UNIVERSIADE SPORCULARI ERZURUM'DA AYRILMAYA BAŞLADI

27 Ocak'ta başlayan kış oyunları dün akşam görkemli bir törenle sona erdi. Türkiye'nin ve dünyanın 10 gün süreyle takip ettiği Erzurum'da 58 ülkeden sporcu yarıştı. Universiade Genel Koordinatörlüğü'nün verilerine göre; alp disiplini, biatlon, buz hokeyi, curling, kayakla atlama, kayaklı koşu, kuzey kombine, snowboard, serbest stil kayak, artistik paten, short track yarışlarında bin 593 sporcu ve 844 resmi görevli olmak üzere toplam 2 bin 483 katılımcı yer alırken, 2 bin 400 VIP misafir ağırlandı.     

 

116 uluslararası, 580 Türk hakem ve teknik personelin görev aldığı oyunlarda; 60 yabancı, 226 ulusal basın mensubu, 220 TRT personeli çalıştı. Dün yapılan kapanış töreniyle FISU bayrağı Slovenya'ya devredilirken sporcular da şehirden ayrılmaya başladı. Edinilen bilgilere göre; 450 kişi dün ve önceki gün Erzurum'dan ayrılırken bugün ise yaklaşık bin 400 kişinin geri dönüş yapacağı bildirildi.

 

Öte yandan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kış sporu branşlarında sporcu kayıtlarını başlattı. İl Müdürü Fatih Çintimar, "Büyük ses getiren kış oyunları ülkemiz adına önemli bir tecrübe olmuştur. Artık geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek ve kış sporlarında dünyada adımızdan söz ettirmek için bugünden itibaren tüm tesislerimizde yeni sporcu kayıtlarına başlayacağız." dedi.

 

Kaynak: Oğuz DEMİRKAYA İGD ERZURUM

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÜRKİYE EYOF'TA AVRUPA'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

TÜRKİYE EYOF'TA AVRUPA'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

18-02-2017 - Kış Olimpiyatları

BAKAN KILIÇ'TAN TARİHE GEÇEN SPORCULARA TEBRİK TELEFONU

BAKAN KILIÇ'TAN TARİHE GEÇEN SPORCULARA TEBRİK TELEFONU

18-02-2017 - Kış Olimpiyatları