MUHTEŞEM KAPANIŞ...

Erzurum’da 26 Ocak’ta başlayan 25’nci Dünya Üniversiteler kış Oyunları yapılan muhteşem kapanış töreni ile sona erdi.

Kış Olimpiyatları - 08-02-2011 02:48

MUHTEŞEM KAPANIŞ...

Cemal Gürsel Stadyumu’nda eksi 20 derece soğuk altında düzenlenen kapanış törenine Erzurumlular yoğun ilgi gösterdi. 20 bin kişinin izlediği kapanış töreni, adeta nefesleri kesti.

Türkiye ve Erzurum’un 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda çok iyi bir ev sahipliği yaptığını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Faruk Nafiz Özak, “Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da dediği gibi yakın bir gelecekte Kış Olimpiyatları düzenleyecek bir Erzurum’da buluşmak üzere” dedi.

 

 


Geçtiğimiz 27 Ocak’ta başlayan 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın Cemal Gürsel Stadyumu’ndaki kapanış töreni katılımcı ülkelerin bayrakları ve sporcuların geçit töreniyle başladı.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceyi bulduğu gecede gerçekleştirilen kapanış törenine, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George E. Killian, FISU Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
Gecede, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Organizasyon komitesi başkanı Faruk Nafiz Özak, FISU Yönetim Kurulu Başkanı George E. Killian, FISU Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Vali Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet küçükler, 3 atlı kızakla konuşmanın yapılacağı platforma taşındı.

 

 


YAKIN BİR GELECEKTE KIŞ OLİMPİYATLARI DÜZENLEYECEK BİR ERZURUM’DA BULUŞMAK ÜZERE HOŞÇA KALIN
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Orgnazisayon Komitesi Başkanı Faruk Nafiz Özak, “ 52 ülkeden 2 bin 500 sporcu ve idarecinin katılımıyla gerçekleştirilen oyunlar başarıyla tamamlandı. 27 Ocak’tan bugüne 11 gün boyunca kış sporlarının tüm güzelliklerini Anadolu’nun zirvesinde birlikte yaşadık. Ülke olarak uluslar arası başarıya bir yenisini daha ekledik. Spor dostluk ve başarılarla dünya barışına katkı sağlayacak. Kış oyunları Erzurum’a yeni umutlar yarattı. İpek yolu üzerindeki Erzurum kış sporlarında önemli bir kavşak oldu. Kış oyunları Türk spor tarihine altın harflerle yazıldı. Gelecekte bu günü yazacak olanlar şunu diyecekler ki Erzurum’un spor tarihi, bu güne bir anahtardır. Başbakan ve sağlık bakanı ve herkes bu işi sahiplendi. Beş kıtadan buraya gelen dostluk ve kardeşlik içinde yarışan sporcuların yanı sıra organizasyonun sessiz ve görünmez kahramanlarına teşekkür ediyorum. Dünyanın farklı ülkelerinden buraya gelenlerin iyi izlenimlerle ayrılacaklarına inanıyor. Türk halkının misafirperver Erzurumluları tebrik ediyor şükran sunuyorum. sayın başbakan dediği gibi yakın bir gelecekte kış olimpiyatları düzenleyecek bir Erzurum’da buluşmak üzere hoşça kalın” dedi.

 

 


ERZURUM’UN EVSAHİPLİĞİ BİZİ ÇOK MEMNUN ETTİ

FISU başkanı George E. Killian ise kapanış konuşmasında, “Baylar bayanlar Türkiye’nin evsahiplinde bizlere 27 Ocak’tan itibaren sunmuş olduğunuz 10 muhteşem günden sonra sizleri bir kez daha görmek bir zevk. Coşkunuz misafirperverliğiniz ve hepsinden önemlisi profesyonelliğiniz bizi memnun etti. Burada çok iyi bir 10 gün geçirdik. Bu güzelliği bize yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Erzurum güzel bir ev sahipliğine imza attı” diye konuştu.


ERZURUM HOŞGÖRÜNÜN BULUŞTUĞU YER

Vali Sebahattin Öztürk ise konuşmasında şunları söyledi; “Kış oyunları serüvenini bugün burada sorunsuz bir şekilde sona erdirmenin huzuru içindeyiz. Dünyanın 4 bir tarafından gelen sporcuları kendi ülkelerine göndereceğiz. Bize yaşattıkları güzellikler için teşekkür ediyoruz. Sporun kardeşlik olduğunu bir kere daha gösterdiler, oyunların olduğu Erzurum Türkiye’nin gözdesi oldu. Şehrimizde tarihi çok eskilere dayanan Öşvank kilisesi, Çifte Minareli Medrese bulunmaktadır. Erzurum hoşgörünün buluştuğu bir yerdir. 2004’te başlayan serüveni güzel bir şekilde bitiriyoruz. O tarihteki başvuruyu kaybettik ama yılmadık. 2007’de Maribor ile yarıştık ve Türk insanının kararlığı karşısında duramadılar ve oyunlar Erzurum’a verildi. FISU bayrağını gereğini hakkıyla yerine getirerek Slovenya’ya teslim edeceğiz. 25’incisini Erzurum’da düzenlemekten gurur duyduğumuz kış oyunlarını buraya kazandıran başta Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve tüm yetkililere Erzurumlulara sonsuz teşekkür sunuyorum“


ERZURUM ARTIK ESKİ ERZURUM DEĞİL

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer de kapanış töreninde yaptığı konuşmada, “Uluslararası Üniversiteler Sporları Federasyonunun Başkanı Killian, 25’inci dünya Üniversite kış sporları oyunlarının Erzurum’da düzenlenmesi gündeme geldikten sonra yaşanan olaylar ve gelişmelere bakıldığında bu organizasyonun Türkiye’de kış sporları için ne kadar önem taşıdığını anlamak çok önemli. Bu organizasyonu almak için FISU üyelerin yapılan sunum sırasında Avrupalı bir üyenin ‘Türkiye kar yağıyor mu?’ sorusuna en güzel cevabın ülkemde bu organizasyonu düzenlemek olduğuna inandım. Şimdiye kadar sadece deniz ve güneş vardı. Avrupa da çok önemi bir yeri olan kış sporları ve kış turizminin ülkemizde ne kadar ihmal edildiğinin kanıtıdır. Oyunlar nedeniyle bu güne kadar Türkiye’de olmayan uluslar arası standartlarda tesis yapıldı. Bilinmeyen çok sayıda kış sporları Türk gençliğine tanıtılmış oldu. İşte bu tesislerde organizasyon Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak ve Erzurum dünyanın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olacak. Erzurum artık eski Erzurum değil. Kış oyunlarından sonra dünyanın en büyük kış spor organizasyonu olan kış olimpiyatları için bir dönüm noktası yada başlangıçtır. Mesleğimin bir parçası olarak gördüğüm ülkeme böylesine büyük organizasyonlar kazandırmış olmak ve başarıyla yapılmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Oyunların ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyada üniversite gençliğinin olimpiyatı olan bu oyunları Erzurum’a veren FISU başkanı ve üyelerine teşekkür ederim” dedi.


ERZURUM TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise kapanış konuşmasında “Erzurum 2011 ile güzel bir dönem yaşadı. Bunu yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Umarım şehrimizden ve organizasyondan memnun ülkelerinize dönersiniz Erzurum anılarınızda güzellikler uyandıran bir şehir olarak kalır bu şehir ve bizler sizleri unutmayacağız. Hemşehrilerim bugün ki kapanış törenini gelecek güzel günlerin başlangıcı olarak görmeniz lazım. Erzurum Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. Başbakanımız ve emeği herkese şükranlarımı arz ediyorum. Spor barış ve kardeşliğin pekişmesinde en önemli araçtır. Bu ülküden hareketle Anadolu’nun zirvesi Erzurum’da gerçekleşen organizasyona ilgi gösteren ve dadaşa yakışır misafirperverlik yapan herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun başarıyla tamamlamanın verdiği özgüvenle daha büyük organizasyonlara imza atacağımıza inanıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.


FISU BAYRAĞI MARIBOR’A
Konuşmalar sonrası Faruk Nafiz Özak, FISU bayrağını FISU Başkanı George Killian’a teslim etti. FISU Başkanı Killian da bayrağı 2013’de ÜNİVERSİDE oyunlarına ev sahipliği yapacak Slovenya Maribor Belediye Başkan Yardımcısı Thomas Kester’e teslim etti. “Teşekkürler Erzurum” diyerek bayrağı alan Kester’i tribünler uzun süre alkışladı.


ANADOLU ATEŞİ VE KIRAÇ UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

Geçtiğimiz 27 Ocak’ta başlayan ve 11 gün süren 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Cemal Gürsel Stadı’ndaki muhteşem geceyle sona erdi. Soğuk havada gerçekleştirilen kapanış törenine, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uluslar arası Uluslar arası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George E. Killian, FISU Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı kemal Tamer, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Tören geçişi ve konuşmaların ardından başlayan ikinci bölümde sahneye ilk olarak Atlı Kızak ekibi çıktı. Cirit gösterisiyle açılışın yıldızı olan 83 yaşındaki ciritçi Baki Bayraktutan, bu kez atlı kızakla geçit yaptı. Görkemli olması için 500 kişilik bir ekibin geceli gündüzlü çalıştığı, 300 kostüm için 11 kilometrelik kumaş kullanıldığı gecede Nuh tufanı destanını anlatan dans gösterisi sergilendi. Bütün dinlerdeki ortak tema olan Nuh Tufanı ve efsanesine göndermelerin yapıldığı gecede, 'Nuh'un Gemisi' isimli yeni bir bölüme yer verildi. Anadolu'nun girişi, İpek Yolu güzergahı olan bir bölge olan Erzurum’da Türkler’in Anadolu’ya girişinden Cumhuriyet’e kadar geçen süreç, atlı kızak üzerindeki sanatçılarla resmedildi. Troya'nın dünyada en çok ilgi gören bölümlerinin de canlandırıldığı gecede, Erzurum, Kafkas ve Karadeniz halk oyunlarına yer verildi.
Gecenin son bölümünde sahne alan Kıraç, stadyumu dolduran Erzurumlular’a sevilen şarkılarını seslendirdi. Konserin son bölümüne doğru sahaya inen vatandaşlar, Kıraç’e danslarıyla eşlik ettiler. Gece, havai fişek gösterisiyle son buldu.

 Kaynak: Oğuz DEMİRKAYA İGD ERZURUM

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÜRKİYE EYOF'TA AVRUPA'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

TÜRKİYE EYOF'TA AVRUPA'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

18-02-2017 - Kış Olimpiyatları

BAKAN KILIÇ'TAN TARİHE GEÇEN SPORCULARA TEBRİK TELEFONU

BAKAN KILIÇ'TAN TARİHE GEÇEN SPORCULARA TEBRİK TELEFONU

18-02-2017 - Kış Olimpiyatları