BAKANLIK EYOF’A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Avrupa’nın en önemli kış spor merkezlerinden biri olan Erzurum, daha önce de ev sahipliği yaptığı birçok uluslararası organizasyonla kendini defalarca kanıtladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı kış sporları yatırımlarını barındıran şehir EYOF 2017’de geleceğin olimpiyat şampiyonlarına ev sahipliği yapacak.

Kış Olimpiyatları - 10-02-2017 23:35

BAKANLIK EYOF’A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

EYOF 2017’de kullanılacak tesisleri inceleyen Özden, güvenlik anlamında Erzurum’da valilik, emniyet müdürlüğü ve jandarmanın her türlü önlemi aldığını ve bu noktada hiçbir sıkıntı olmadığını dile getirerek, “Biz kendi çocuklarımızın güvenliğini nasıl sağlıyorsak yurt dışından gelen çocuklarımızın ve konuklarımızın güvenliğini de aynı şekilde sağlamak için her türlü düzenlemeyi yaptık” dedi.

Özden, Kazım Karabekir Stadyumu’nda 12 Şubat Pazar günü gerçekleşecek olan açılış töreni hakkında bilgi vererek, “Oradaki hazırlıkları da takip ediyoruz. Bütün Erzurum halkını davet ediyor ve güzel bir spor haftası geçireceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin EYOF’a 2019 yılında ev sahipliği yapacakken Bosna Hersek’in ricası üzerine 2017’de bu görevi aldığını hatırlatan Baykan, Erzurum’un her anlamda bu organizasyon için yeterli ve hazır olduğunu söyledi. Avrupa’nın dört bir yanından 14-18 yaş arası gençlerin geleceğini hatırlatan Baykan, “Bu organizasyonu en güzel, en renkli ve en ses getirir şekilde gerçekleştireceğiz. 2011 Universiade’dan bu tarafa şehre kazandırılan tesisler, bu kente hem turistik hem de sportif çok şey kazandırdı” dedi.

Baykan, konaklama yerlerinin, gönüllülerin ve ulaşımın Erzurumlular tarafından oluşturulan yapı ile hazırlandığını belirtti.
Organizasyonun yapılacağı tesisler ve oyunlar köyü için 10 il müdürü görevlendirildi. Tüm gücüyle EYOF 2017 Erzurum’u destekleyen Bakanlık aynı zamanda 40’a yakın otobüsü de organizasyon için hizmete sundu.

Açılış seremonisinin yapılacağı Kazım Karabekir Stadyumu’ndaki son durumu inceleyen Özden ve Baykan, yarışların düzenleneceği diğer spor tesislerinde de son kontrolleri yaptı. İncelemelerin ardından Özden ve Kamuran, Erzurum Valiliği’ni ziyaret etti.

Türkiye’de düzenlenen diğer uluslararası spor organizasyonlarında olduğu gibi EYOF 2017 Erzurum’da da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm desteğiyle hazırlık sürecini eksiksiz tamamlandı.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÜRKİYE EYOF'TA AVRUPA'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

TÜRKİYE EYOF'TA AVRUPA'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

18-02-2017 - Kış Olimpiyatları

BAKAN KILIÇ'TAN TARİHE GEÇEN SPORCULARA TEBRİK TELEFONU

BAKAN KILIÇ'TAN TARİHE GEÇEN SPORCULARA TEBRİK TELEFONU

18-02-2017 - Kış Olimpiyatları