REKTÖR KOCACIK FARK ATARAK AÇIK ARA SEÇİMİ 1. TAMAMLADI…

Oy sayım işlemi sonucu 280 öğretim üyesinin oyunu alan mevcut rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık birinci oldu. 799 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde 15 kişinin geçersiz oy kullandığı açıklandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 12-07-2016 17:38

REKTÖR KOCACIK FARK ATARAK AÇIK ARA SEÇİMİ 1. TAMAMLADI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde de bugün seçim heyecanı vardı

Mevcut Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık’ın yanı sıra,  Tıpçı Rektör aday adayları Prof. Dr. Hayati Öztürk, Prof. Dr. Yeltekin Demirel, Prof. Dr. Öcal Berkan, İlahiyatçı Rektör aday adayları Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Âlim Yıldız ve kurum dışından aday olan Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir rektör olabilmek için yarıştı.

Üniversitede görevli profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanlarını taşıyan öğretim üyelerinin oy kullandığı seçim bu sabah saat 09.00'da başladı. Oy kullanma işi saat 14.00’da sona erdi. Oy kullanma yeterliliği bulunan 839 öğretim üyesinden 799'ün sandık başına giderek tercihini yaptığı öğrenildi 40 kişinin ise sandık başına gelmediği bildirildi.

Oy sayım işleminin ardından 784 öğretim üyesinin geçersiz oy kullandığı açıklandı. Geçerli oylardan 280'ini alan mevcut rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık birinci oldu.

En fazla oy alan kişi birinci olan Prof. Dr. Faruk Kocacık 280 oy aldı. Diğer adayların aldıkları oy oranları ve sıralamaları ise şu şekilde oluştu: İkinci Prof. Dr. Âlim Yıldız 158 oy, Üçüncü Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz 126 oy, dördüncü Prof. Dr. Yeltekin Demirel 80 oy beşinci Prof. Dr. Hayati Öztürk  67 altıncı Prof. Dr. Öcal Berkan 64 oy, yedinci Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir 11 oy aldı.

Bundan sonraki süreç ise şu şekilde işleyecek; Rektörlük, seçimlerde en çok oyu alan 6 rektör adayı YÖK’e bildirilecek YOK ise ilk 3'ünü, sıralama yaparak Temmuz ayının sonunda yapılacak genel kurulda 1 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı'na gönderecek.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan de önüne gelen 3 isimden birisini rektör olarak atayacak.


Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kaymakam Sarı ve Başkan Çiftçi GMYO’da resim sergisine katıldı

Kaymakam Sarı ve Başkan Çiftçi GMYO’da resim sergisine katıldı

24-04-2024 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri

CAK dün akşama kadar kampus içerisinde tatbikat çalışmaları yaptı…

CAK dün akşama kadar kampus içerisinde tatbikat çalışmaları yaptı…

22-04-2024 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri