Kıymada kanatlı eti, çayda boya!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılarak halk sağlığını tehlikeye düşüren gıdalar listesini güncelledi. Son eklenen 25 ürün arasında dana kıymaya karıştırılan tavuk eti ve siyaha boyanmış çaylar dikkat çekerken; bir firmanın meyve çayında ise ilaç etken maddesi tespit edildi.

Gündem - 4 saat önce

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Listeye 25 yeni ürün daha eklendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan markaları 'guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' internet adresinden açıklıyor. Sitede 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ile 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıkları altında taklit ve tağşiş yaparak sağlığı tehlikeye düşüren firmalar, markalar ve ürünler yer alıyor.

Listeye 4'ü sağlığı tehlikeye düşürecek ürün olmak üzere toplam 25 yeni ürün daha eklendi. Listede kıyma, çay, zeytinyağı ve tereyağı gibi ürünler yer aldı. Bir markanın 'dana kıyma' ibaresiyle sattığı üründe kanatlı eti tespit edildi.

Yine bir firmanın 'siyah çay' ibaresiyle sattığı üründe gıda boyası belirlendi. İstanbul'un Kağıthane ilçesinde faaliyet gösteren bir firmanın orman meyveli çayında ise ilaç etken maddesi tespit edildiği belirtildi.

Günün Diğer Haberleri