ERDEK OCAKLAR KÖYÜ KAN AĞLIYOR

Marmara Denizi'nin nadir bakir kalmış sahil beldelerinden biri olan Ocaklar Köyü'nde belediye hizmetleri olarak yaşananlar, akıllara durgunluk verecek boyutlara ulaşıyor.

Turizm - 13-07-2014 03:57

ERDEK OCAKLAR KÖYÜ KAN AĞLIYOR

Kapıdağ Yarımadası'nda, Kapıdağ'ın eteklerinde Erdek'e bağlı bir sahil kasabası konumunda bulunan Ocaklar Köyü'nde, halk; geçimini mevsimlik olarak apat-pansiyon ya da düz pansiyon kiralamasından sağlıyor. Ancak ne Turizm Bakanlığı ne de blediyeden, sayıları yüzü aşkın söz konusu pinsoyanlarla ilgili hiçbir denetim yapılmıyor. Pansiyonlarda başta temizlik olmak üzere birçok sorun hat safhaya ulaşırken, vatandaşların bu konudaki şikayetlerinin de karşılıksız kaldığı belirtiliyor. Öte yandan, Ocaklar'da işletiyen pansiyonların yüzde 85'ine yakınının kayıt dışı bir biçimde hizemt verdiği, pansiyon için ödenen bedeller karşılığında hiçbir surette fiş ya da makbuz verilmediğniden, elde edilen gelirin vergilendirilmediği de vurgulanıyor.

DENİZ KİRLİLİĞİ HAT SAFHADA

Marmara Denizi'nin Erdek bölgesindeki  nadir bakir kalmış sahil beldelerinden biri olan Ocaklar Köyü'nde, deniz kirliliği de yaşanan en büyük sorunlardan biri olarak gestiriliyor. Esasen Kapıdağ Yarımadası'nın güneydoğusunda yer alan ve kuytu bir koy konumunda bulunan Ocaklar Köyü, yaşanan olası bir rüzgarlı hava ya da fırıtna sonrasında, sahiline vuran yosun ya da deniz pislikleri ile baş etmeye çalışıyor. Ancak asıl sorun, eşsiz bir kumsala sahip Ocaklar Plajı'nda, belediyenin söz konusu kirlenme sonrası yaptığı yetersiz temizleme çalışması. Zira kumsal, çöprele dolup taşmasına rağmen, belediye yetkiileri, temizleme yapmada yetersiz kalıyor ya da hizmet; üstün körü veriliyor. İşin ilginç yanı, geliri turizmden olan bölge halkının, bu konuda hiçimr somut adım atmıyor olması. Bölgede faaliyet gösteren bir yerel sivil toplum örgütü temsilcisi, bu konuyu, 'Yetkiiler, pansiyoncu halka, vergisiz kazançtan ötürü göz yumuyor, onlar da yetersiz hizmete karşı baş kaldırmıyor' şeklined yorumluyor...


İLBER ÇAĞATAY SU/ BALIKESİR HABER


Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

07-09-2021 - Turizm

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

05-01-2016 - Turizm