SIERRA'NIN KATİL ZANLSI LAZ ZİYA YAKALANDI

........

3. Sayfa - 17-03-2013 07:39

SIERRA'NIN KATİL ZANLSI LAZ ZİYA YAKALANDI

ABDli Sarai Sierra'nın İstanbul'da 2 Şubat'ta cesedinin bulunmasından birkaç gün sonra cinayet şüphelisi olduğu belirlenerek aranan 'Laz Ziya' lakaplı Ziya T. Hatay'da yakalanarak gözaltına alındı. Ziya T'nin teknik takibe yakalandığı öğrenildi. BALKAN HABER AJANSI Hatay Muhabiri Serkan Uzel'den alıan bilgile göre olayın çok yönlü soruşturulmaya başandığı ve Ziya T'in ilişkide olduu diğer kişilerin de gözalıtna alınabileceği vurgulandı.

Cinayetin ardından önce memleketi Karabük'e, oradan da Hatay'a gittiğine ilişkin elde edilen bilgiler sonrası Hatay'da sürdürülen aramalardan sonuç alındı.

Fotoğraf çekmek üzere İstanbul'da olduğu iddia edilen Sarai Sierra'nın 2 Şubat'ta cesedinin bulunmasından 1.5 ay sonra, cinayet şüphelisi olarak aranan Ziya T., yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri, tüm ilçelerde ve sınır kapılarında bu konuda titiz bir inceleme yapıldığını belirtti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada, “Laz Ziya” olarak bilinen Ziya T'nin bir süredir sürdürülen takip sonucunda yakalandığını belirtti.

Ziya T'nin Türkiye'de olduğunu ifade eden Lekesiz, “Laz Ziya diye bilinen Ziya T. yapılan takip sonucunda yakalandı. Şu anda Türkiye'de. Adli makamlara sevk ediliyor. Adli makamlar İstanbul Savcılığıyla görüşüp gereken yapılacaktır” dedi.

Hatay Valiliği'nin internet sitesinden de yapılan açıklamada, “ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın katil zanlısı olarak aranan ve kamuoyunda Laz Ziya olarak bilinen Z.T. saat 12.00 sıralarında ilimiz Reyhanlı ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. Şahıs ilk sorgulamasının ardından adli makamlara teslim edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Zanlının Hatay'daki işlemlerinin ardından İstanbul'a getirileceği dile getirildi. Olay anında, Sarai Sierra'nın  ailesine de bildirildi. Sorgulama sürecinde aileden bir kişi ile avukatının İstanbul'a geleceği de kaydedildi.

SERKAN UZEL / ŞERMİN İFAKAT / BALKAN HABER AJANSI

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KONUK; 22 YIL BOYUNCA KONYA’NIN KÖYLERİNDE HAYATA GERİDE BAŞLAYANLARI ÖNDEKİLERE YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞTIM

KONUK; 22 YIL BOYUNCA KONYA’NIN KÖYLERİNDE HAYATA GERİDE BAŞLAYANLARI ÖNDEKİLERE YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞTIM

27-10-2021 - 3. Sayfa

Dursun: “Milletin vicdanına ses olmaktadırlar”

Dursun: “Milletin vicdanına ses olmaktadırlar”

20-10-2021 - 3. Sayfa