OBAMA LATİN AMERİKA’YLA TİCARETİ ARTIRMAK İSTİYOR

Obama, zirve öncesi, Kartagena’da, işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada, Amerika’nın hem bölgedeki en büyük yatırımcı hem de ithalatçı olduğuna dikkati çekti. İşadamları konferansına Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Bezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff de katıldı.

Bölgesel - 15-04-2012 15:39

OBAMA LATİN AMERİKA’YLA TİCARETİ ARTIRMAK İSTİYOR

Başkan kıtadaki tüm yerleşim yerlerine 2022 yılına kadar elektrik sağlanmasını da önerdi ve bunun gerçekleşmesinin hem ekonomik gelişmeye hem de refahın artmasına yol açacağını vurguladı.

Kartagena zirvesine Kanada’dan Şili’ye kadar Kuzey, Orta ve Güney Amerika’dan 33 ülkenin devlet veya hükümet başkanı katılıyor. Obama bölgede sevilmekle birlikte, Amerika’nın uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı 10 yıl önce başlattığı savaş ve Küba politikası eleştirilere sebep oluyor.

Zirvede, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele, Arjantin’in İngiltere’ye ait Falkland Adaları'yla ilgili yeni hak talebi ve ABD’ye yasadışı göç konuları ele alınacak.

Bu arada Obaman'ın ziyareti öncesi Kartagena’ya giden güvenlik korumalarından bazılarının fuhuş olayına karıştığı öğrenildi. Haberlere göre skandal üzerine korumalardan 12’si geri çekildi ve yerine başkaları gönderildi. Olay bir kadının parası ödenmediği gerekçesiyle Amerikalı korumaları polise şikâyet etmesi üzerine ortaya çıktı.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

29-06-2022 - Bölgesel

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

11-07-2015 - Bölgesel