OBAMA KUZEY KORE'Yİ UYARDI

Başkan Barack Obama ve Güney Kore cumhurbaşkanı Lee Myung-bak Seul’de yaptıkları görüşmede Kuzey Kore’den gelecek tehdite karşı ortak cephe sergiledi.

Bölgesel - 25-03-2012 16:52

OBAMA KUZEY KORE'Yİ UYARDI

Obama, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Kuzey Kore’nin tehditlerle bir şey elde edemeyeceğini ve gelecek ay açıkladığı gibi uydu fırlatırsa sadece dünyadan daha çok tecrit olacağını söyledi.

 

Lee, Obama’ya katılarak uydu fırlatma girişiminin küresel barışı tehdit ettiğini ayrıca BM kararlarına ve ABD ile yaptığı anlaşmaya aykırı olduğunu belirtti.

 

İki lider bu açıklamaları Seul’de uluslararası nükleer güvenlik zirvesi başlarken yaptı.

Kuzey Kore’nin 15 Nisan’da uzaya uzun menzilli bir füze ile uydu fırlatacağını açıklaması zirveye büyük ölçüde gölge düşürecek.

 

Obama, Çin'in Kuzey Kore'nin kasıtlı kışkırtmalarına gözlerini kapamakla Pyongyang'ın kötü davranışlarını ödüllendirdiğini de söyledi. Obama Çin'den tutumunu değiştirmesi için Kuzey Kore üzerindeki nüfuzunu kullanmasını istedi.

 

Obama yönetimi nükleer silah ve uzun menzilli füze programını durdurması karşılığında Kuzey Kore’ye yiyecek yardımı yapma sözü vermişti. Ancak Pyongyang hükümetinin gelecek ay  uydu fırlatacağını açıklaması anlaşmayı tehlikeye düşürdü.

 

Bu arada Obama Lee ile  görüşmesinden önce iki Kore’yi ayıran askerden arınmış bölgeyi ziyaret etti ve burada görev yapan Amerikalı askerlerle görüştü.

 

Amerika’nın, Güney Kore’de, Birleşmiş Milletler komutası altında hala 28,000 askeri var. Bu birliklerin görevi Güney Kore’yi kuzeyden gelebilecek bir saldırıya karşı korumak.

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

29-06-2022 - Bölgesel

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

11-07-2015 - Bölgesel