KADINLAR İÇİN ADLİ YARDIM BÜROSU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, şiddetin, kadını başta aile içerisinde güçsüz hale getirdiğini, hem ekonomik hem de toplumsal yaşama katılımının daha aktif ve daha üretken olmasını engellediğini söyledi.

3. Sayfa - 26-11-2011 14:41

KADINLAR İÇİN ADLİ YARDIM BÜROSU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, şiddetin, kadını başta aile içerisinde güçsüz hale getirdiğini, hem ekonomik hem de toplumsal yaşama katılımının daha aktif ve daha üretken olmasını engellediğini söyledi.

Doç. Dr. Asan, Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi ve Adli Yardım Bürosunun açılış töreninde, dün 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olduğunu hatırlatarak, Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde bu konuda etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda şimdiye kadar yapılan yasal düzenlemelerin yanında en büyük sıkıntının uygulamadaki eksiklikler olduğuna işaret eden Asan, Şanlıurfa Barosunca açılan merkezin uygulamada karşılaşılan sıkıntıların önüne geçilmesi adına önemli olacağına inandığını bildirdi.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına önemli yasal düzenlemeler yapıldığını ve bu konuda çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Doç. Dr. Asan, şunları kaydetti:

''Şiddet, kadını başta aile içerisinde güçsüz hale getirir, hem ekonomik hemde toplumsal yaşama katılımını daha aktif ve daha üretken olmasını engeller. Bu yüzden şiddet hangi biçimde olursa olsun duygusal, fiziksel veya ekonomik şiddet kadınların hayatına korku ve güvensizliği hakim kılar.

Toplumsal açıdan olaya baktığımızda kadına yönelik şiddetin sebep olduğu iş saati ve ücret kaybı, sosyal hizmetler, yargısal ve tıbbi masraflar da düşünüldüğünde ekonomik maliyetin de çok büyük olduğu görülüyor. Hem uluslararası arena hem de ülkemizde yapılan birçok toplantı sonunda artık kadına yönelik şiddetin bir halk sağlığı sorunu olduğu gerçeği benimsenmiştir. Yani bu durum bir hastalıktır. Nasıl şizofreni bir hastalıksa kadına yönelik şiddette bir hastalıktır, bir halk sağlığı problemidir.''

-''Şiddet aile içinde''

Kadına karşı şiddetin daha önceleri pek dile getirilmemesinin nedenlerine de değinen Doç. Dr. Aşkın Asan, son zamanlarda bu konunun üzerinde çok daha fazla durulmaya başlandığını dile getirdi.

Kadına yönelik şiddetin örneklerine tarihte de rastlandığını, ancak genellikle utanıldığı için üstünün örtüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Asan, ''Şiddet denildiği zaman sanki dışardan bir başkasının, yabancı bir kişinin uyguladığı bir olgu olarak düşünülüyor. Oysaki kadınların, çocukların ve bireylerin en çok şiddet gördüğü yer maalesef ailesinin bizzat içi.

Yani bizzat ailesinden bir başka kişi tarafından kendisine yöneltilen, istenmeyen ve mücadele edilmesi gereken bir sorundur. Utanıldığı ve gizlendiği için, çok fazla paylaşılmadığı için uzun zaman üstü kapalı kalmıştır. Ama artık bizler tüm sorunların üstünü açalım, cesaretle onlarla savaşalım ve yok edelim dedik. Bu yönde çaba harcıyoruz'' diye konuştu.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Avukat İrfan Güven de kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin gündemdeki yerini korumaya devam ettiğini söyledi.

Şiddet kültürünün insanlık tarihiyle eşdeğer bir geçmişi olduğuna işaret eden Güven, ''Tahakkümcü güç anlayışının ilk insanın çocukları Habil ve Kabil ile tarih sahnesine çıktığını'' savundu.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan ile Şanlıurfa Barosunun kadın avukatlarınca merkezin açılışı yapıldı.

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KONUK; 22 YIL BOYUNCA KONYA’NIN KÖYLERİNDE HAYATA GERİDE BAŞLAYANLARI ÖNDEKİLERE YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞTIM

KONUK; 22 YIL BOYUNCA KONYA’NIN KÖYLERİNDE HAYATA GERİDE BAŞLAYANLARI ÖNDEKİLERE YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞTIM

27-10-2021 - 3. Sayfa

Dursun: “Milletin vicdanına ses olmaktadırlar”

Dursun: “Milletin vicdanına ses olmaktadırlar”

20-10-2021 - 3. Sayfa