MÜGE ANLI ' YA ANINDA REYTİNG ŞOKU

Depremin ardından yaptığı açıklama ile kamuoyundan büyük tepki toplayan Müge Anlı'nın programı da büyük rating kaybı yaşadı...

Magazin - 14-11-2011 10:58

MÜGE ANLI ' YA ANINDA REYTİNG ŞOKU

Depremin ardından yaptığı açıklama ile kamuoyundan büyük tepki toplayan Müge Anlı'nın programı da büyük rating kaybı yaşadı...

Müge Anlı, depremin ardından yaptığı açıklama ile kamuoyundan büyük tepki topladı. Söz konusu tepkiler, Anlı’nın program ratingini de aşağı çekti.

Deprem sonrasında, programında yaptığı konuşma ile adeta medyada da bir depreme neden olan “Müge Anlı’nın programının izlenme oranlarında bir değişiklik oldu mu?” sorusundan yola çıktık ve Mercek’te bu hafta bu konuya odaklandık. İşte Müge Anlı ile Tatlı Sert’in son haftalardaki reyting karnesi…

TV ekranlarının ünlü sunucusu Müge Anlı, 24 Ekim Pazartesi günü ATV’de ekrana gelen ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ adlı programında yaptığı açıklamalarla, şüphesiz kolay kolay hafızalardan silinmeyecek tarihi bir konuşmaya imza attı.

19 Ekim’de Hakkari Çukurca’da gerçekleştirilen terör saldırısı gündemdeki sıcaklığını korurken, 23 Ekim Pazar günü Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem Türkiye için adeta bir yıkım oldu. Terörden depreme hızlı bir geçiş yaşanırken gözler Van’dan gelecek haberlere çevrildi. Olağanüstü her durumda adeta ayrı bir sınavdan geçen medya, bu süreçte de ciddi bir sınavdan geçti. Özellikle sosyal medya, deprem bölgesine yönelik haberler ve depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarıyla bu zor günlerin en önemli aktörlerinden biri oldu. Genel itibariyle kardeşlik, birlik-beraberlik ve yardımlaşma unsurlarının öne çıktığı bu yoğun gündemde, ayrımcı ve nefret içeren söylemler de çeşitli mecralarda yankı buldu. Ancak şüphesiz en çok tepki çeken konuşmayı Müge Anlı yaptı.

Ne demişti?

ATV’deki ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ adlı bir programında Anlı, 24 Ekim Pazartesi günü yani depremden hemen bir gün sonra canlı yayında şunları söyledi:

"Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksın, Mehmetçik’i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın. Askerlerimize polislere zeval vermesin"

Medyada deprem

Müge Anlı’nın sarf ettiği bu sözler, daha o gün içerisinde internet sitelerinde hızla yayıldı. Sosyal medyaya Müge Anlı’ya yönelik tepki dolu mesajlar yağdı. Hem çeşitli duyarlı çevrelerden hem de medyanın kendi içerisinden yüzlerce olumsuz eleştiri alan Anlı hakkında yazılanlar, Anlı’nın medyada yarattığı depremi ortaya koydu. Birçok basın ve meslek örgütü Anlı’yı ayrımcı ve nefret içeren sözlerinden dolayı kınarken bazı örgütler de Anlı hakkında dava açtı.

İzleyici tepkisi reytinglere nasıl yansıdı?

“O meşhur konuşmasının ardından Müge Anlı’nın reytinglerinde bir değişim oldu mu?” sorusundan yola çıktık ve SBT’nin verilerini baz alarak, Anlı’nın programının geçtiğimiz hafta sonuna kadar yayınlanan programlarının izlenme oranlarını inceledik.

1. Hafta

“Müge Anlı ile Tatlı Sert” adlı programın, 24 Ekim Pazartesi - 11 Kasım Cuma tarihleri arasındaki izlenme oranlarına bakıldığında, izleyici tercihlerinde düzensiz ama belirgin bir düşüş göze çarpıyor. Anlı’nın o sözleri söylediği 24 Ekim tarihli program, reyting listesinde 25.(2.72) sırada yer alırken onu izleyen Salı günü 18. sıraya yükseldi. (3.18) Bir sonraki gün yani Çarşamba günü ise 23. (2.98) sırada yer buldu. Perşembe günü ise program 20. (2.6) sıraya yükseldi. O haftanın son programı ise listede 27. sıraya (2.0) geriledi. İlk haftanın reyting oranlarına göre, medyada iyice yayılan konu Anlı’ya önce reyting getirdi ancak daha sonra hızlı bir düşüş yaşandı.

2. Hafta

Anlı’nın konuşmasının, gündemdeki yerini yavaş yavaş farklı konulara bırakmaya başladığı ikinci haftanın başında program haftaya 25. (2.7) sırada başladı. 4 Kasım Cuma gününe kadar düzenli olarak geriye düşen program, haftayı 30. (2.71) sırada kapattı.

Bayram haftasında ise program sadece 10 ve 11 Kasım tarihlerinde yayınlandı. Müge anlı ile Tatlı Sert, Perşembe günü 26. (2.1) sırada yer bulurken Cuma günü son 3 haftanın en düşük rakamını gördü ve 32. (2.62) sırada yer buldu.

Belirlenen tarihler arasında incelenen reytng verileri, Anlı’nın programının 25. sıradan 32. sıraya gerileyerek 7 puan kaybettiğini ortaya koydu.

*Parantez içleri, reyting değerini göstermektedir.

 

 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / DEMET ÇAHA / EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarkanin son sarkisi 'Geccek' sosyal medyada viral oldu

Tarkanin son sarkisi 'Geccek' sosyal medyada viral oldu

18-02-2022 - Magazin

MHP'den Perinçek'e: Aşısı bir türlü bulunamayan mikrop

MHP'den Perinçek'e: Aşısı bir türlü bulunamayan mikrop

19-02-2020 - Magazin