SENDİKALARDAN ÇAĞRI VAR

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, yaptıkları ortak açıklamayla, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını 8 Ekim'de Ankara'da yapılacak ''İnsanca Yaşam İçin Eşit-Özgür Demokratik Türkiye'' mitingine çağırdı.

Sektörel - 04-10-2011 16:20

SENDİKALARDAN ÇAĞRI VAR

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, yaptıkları ortak açıklamayla, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını 8 Ekim'de Ankara'da yapılacak ''İnsanca Yaşam İçin Eşit-Özgür Demokratik Türkiye'' mitingine çağırdı.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, TBMM Dikmen Kapısı önünde burada yaptığı açıklamada, yeni yasama döneminin fiilen bugün başladığını belirterek, seslerini TBMM'ye duyurmak istediklerini söyledi.

Geçen yıl referandum ile gerçekleştirilen anayasa değişiklikleriyle ''ileri demokrasiye geçileceğinin'' söylendiğini ancak 1 yıllık uygulamaların bunun tam tersini gösterdiğini savunan Tombul, ''Kamu emekçilerine toplu sözleşme getireceğiz dediler ama somut adım atılmadı. Şu anda Çalışma Bakanlığında yapılan görüşmelerle ilgili 4688 sayılı yasada değişiklik yapılıyor. Bırakın özgür toplu sözleşmeyi, kamu emekçilerinin grev hakkı bile engellenmek isteniyor. Yüzbinlerce kamu emekçisinin örgütlenme özgürlüğü ellerinden alınıyor'' dedi.

Tombul, ''Biz bu ülkenin emekçileri, ezilenleri, halkı olarak bu ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Eşit, özgür, demokratik Türkiye için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi 8 Ekimde başlatıyoruz. Bu buluşma bir başlangıç olacak ve adım adım eylem ve etkinliklerimiz ortaklaşacak. Bu, sadece 4 örgütle sınırlı bir eylem çağrısı değil. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, bu eylemlerin çağrıcısıdır. Bütün emek ve demokrasi güçlerine çağrıda bulunuyoruz: Gelin, eşit, özgür, demokratik Türkiye için birlikte mücadele edelim'' diye konuştu.

-''Kendisine sendikayım diyen emek örgütlerini çağırıyoruz''-

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de çalışma hayatı ve geniş halk kitlelerini temelden ilgilendiren yasa maddelerinin kendileriyle tartışılmadan çıkarılmamasını istedi.

Dün Meclise yaptıkları ziyarette bu konudaki görüşlerini ve isteklerini ilettiklerini belirten Görgün, başta kıdem tazminatı hakkı olmak üzere hiç bir haklarına dokunulmamasını istediklerini, bu hakları savunmak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Görgün, ''8 Ekim mitingine tüm emekçileri ve kendisine sendikayım diyen emek örgütlerini çağırıyoruz'' dedi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu da Türkiye'de 500 binin üzerinde sağlık çalışanının tamamına yakınının tam gün çalıştığını ifade etti.

İktidarın tam gün çalışan sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için hiçbir adım atmadığını savunan Bilaloğlu, Meclisin bu konularla ilgilenmesini, çalışanlara grevli, toplu sözleşmeli bir çalışma ortamı sağlamasını istedi.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da 8 Ekimde ''sokak meclisini oluşturacaklarını'' belirterek, ''Bizim meclisimizde yüzde 10 barajı yok. Bizim meclisimiz mağdurların meclisi, ben insandan yanayım diyenlerin meclisi. Ankara, o gün bizim meclisimizin sesiyle büyüyecek, bizim sesimizle özgürleşecek. Buradan TBMM'ye sesleniyorum: Sokak meclisinin sesinin gereğini mutlaka yerine getirin'' diye konuştu.

Gruptakilerin çeşitli sloganlar atttığı açıklamaya, bazı CHP ve BDP'li milletvekileri de destek verdi.

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

 

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
11 araştırma şirketinin açıkladığı anket sonuçlarının ortalaması paylaşıldı

11 araştırma şirketinin açıkladığı anket sonuçlarının ortalaması paylaşıldı

27-03-2023 - Sektörel

Grip aşısında kapsam genişledi

Grip aşısında kapsam genişledi

03-10-2022 - Sektörel