ALANYA'NIN ULUSLARARASI HAVAALANI OLMALI

Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazipaşa Havalimanı'nda turizm için büyük uçak şart açıklamasını yaptı.

Turizm - 23-09-2011 10:22

ALANYA'NIN ULUSLARARASI HAVAALANI OLMALI

Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazipaşa Havalimanı'nda turizm için büyük uçak şart açıklamasını yaptı.


Kısa adı ALTSO olan, Alanya Ticaret ve Sanayii Odası'nın davetlisi olarak açılış ve temel atma töreni için Alanya'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birilği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazipaşa Havalimanı'nda turizm için büyük uçak şart açıklamasını yaptı.

 


Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) davetlisi olarak, Meslek Yüksekokulunun açılışını gerçekleştirmek ve Akdeniz Üniversitesi Alanya Mühendislik Fakültesi'nin temelini atmak üzere Alanya'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, destek vermek amacıyla Gazipaşa Havalimanı'nı kullandı. Saat 15.20'de havalimanına inen Hisarcıklıoğlu'nu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, ALTSO Gazipaşa Temsilcisi ve çok sayıda Ticaret Odası meclis üyesi karşıladı.

HAVALİMANINA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Alanya'ya hareketi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, havalimanının Alanya, Manavgat ve Gazipaşa için hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, Biz TOBB olarak ilk günden bu yana Alanya, Manavgat ve Gazipaşa için Gazipaşa Havaalanı'nın açılmasını istiyorduk. Havaalanının büyümesi noktasında ALTSO'nun talepleri doğrultusunda Gazipaşa Havaalanı'nı kullanarak bizlerde katkı sağlamaya çalışıyoruz. Turizme yönelik hizmet verecek olan Gazipaşa Havaalanı için büyük uçakların inebilmesi lazım. İşletici firma bununla ilgili çalışmaları yapıyor. Havaalanıyla ilgili olarak bana iletilen sıkıntıları ilgili yerlere iletiyorum. Desteğimiz devam edecek" dedi.

ULUSLARARASI HAVAALANI

Hisarcıklıoğlu ziyaretlerinin ardından ALTSO Meslek Yüksek Okulu'nun resmi açılışını yapmak ve Akdeniz Üniversitesi Alanya Mühendislik Fakültesi'nin temelini atmak için Kestel Beldesi'ne geçti. ALTSO MYO'nun yemekhanesinde düzenlenen törende konuşan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, 3 bin 575 metrekarelik bir alana kurulan MYO'nun 2 milyon 600 bin TL'ye mal olduğunu söyledi. Temeli atılacak olan fakültenin 14 bin 520 metrekarelik kapalı alanda kurulacağını belirten Aydoğan, fakültenin 55 derslik ve 2 konferans salonundan oluşacağını ifade etti. Protokol konuşmalarının ardından iş dünyasına öneriler konusunda bir konuşma yapan Rıfat Hisarcıklıoğlu, Alanya'nın daha çok kazanan bir kent olması için uluslararası havaalanı bulunması gerektiğini söyledi.

ALMAN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEBİLİR

Alanyalılara bu konuyu her platformda dile getirmelerini tavsiye eden Hisarcıklıoğlu, "Bunu buraya gelen herkese söylerseniz bu iş olur. Gazipaşa Havaalanı uluslararası uçuşlara açılmalıdır. Bizde özellikle bu havaalanına indik ki farkındalığı ortaya çıksın" dedi. Yabancıların Türkiye'den konut almasının önemli bir konu olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Burada neredeyse bizden fazla Almanlar var. Alanya'da Alman gazetesi çıkar hale geldi. Alanya Belediye Başkanına 'dikkat et' diyorum. Yakın zamanda burada bir Alman belediye başkanı seçilebilir. Yabancılar gayrimenkul edinebilseler, buradan götürme şansı var mı? Bu toprak bizim, bu bina bizim. Bunun altına tekerlek koyup ne İngiltere'ye ne de Azerbaycan'a götürebilirler. İngiltere satıyorsa, Amerika satıyorsa ve milletin parasını alıyorsa biz neden almıyoruz? Yakın zamanda yabancıların Türkiye'de gayrimenkul alması noktasında bir pozitif adım atılacak ki, bundan en çok kazançlı çıkacaklardan bir tanesi de Alanya olacaktır" dedi.

CARİ AÇIĞI TURİZM KAPATTI

Turizmin Türkiye için çok büyük önem arz ettiğine değinen Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu, "Artık cari açığı kapatan en önemli unsurlardan bir tanesi turizm oldu. Bundan 30 yıl önce rahmetli Özal, 'Türkiye'ye 10 milyon turist gelecek' demişti. O zamanlar bu söze gülmeyen yoktu. Herkes 'bu hayal görüyor' dediler. Türkiye'ye gelen turist sayısı o dönemde 300 bindi. Özel, '10 milyon gelecek' demişti. O zaman Özal, 'benim düşündüklerimi siz hayal bile edemezsiniz' demişti. Şimdi ise 10 milyonu geçtik ve 30 milyona geldik ama yeterli değil. İspanya'nın Akdeniz'e olan kıyı şeridi 840 kilometredir. Peki bizim Muğla'nın tek başına kıyı şeridi ne kadar? Muğla'nın kıyı şeridi bin 144 kilometredir. Türkiye olarak 30 milyon turistten 22 milyar dolar turizm gelirimiz var. İspanya'nın ise 50 milyar dolar turizm geliri var. Alternatif projeler yapmak lazım. Turiste harcatabilirsek o zaman zenginleşiriz. Akıl ve ortaklık birlikteliğiyle bunu yapabiliriz. Bir diğer önemli konuda Özellikle kış aylarında turizm sektöründe çalıştırılan kişiler konusunda muhakkak istihdam üzerindeki vergi yüklerinin indirilmesi lazım. Ayrıca Antalya ve Alanya'yı marka yapmamız lazım. Marka olmak çok önemlidir." Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından okulun ve fakültenin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Hisarcıklıoğlu ve protokol üyeleri, ALTSO MYO'nun resmi açılışını yaptı. Açılışın ardından butonlara basılarak Akdeniz Üniversitesi Alanya Mühendislik Fakültesi'nin temeli atıldı.

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / DERYA AKYILDIZ / EGEMEN GAZETESİ

 

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

07-09-2021 - Turizm

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

05-01-2016 - Turizm