ANİK OTEL'DE MÜRDÜMLÜ GÜNLER

Erikli balık çorbası, Erikli boğaz lüferi, Erikli pazı dolmasını tatmaya hazır mısınız?

Turizm - 14-09-2011 10:04

ANİK OTEL'DE MÜRDÜMLÜ GÜNLER


Erikli balık çorbası, Erikli boğaz lüferi, Erikli pazı dolmasını tatmaya hazır mısınız?


Mürdüm erikli balık çorbası, Mürdüm erikli boğaz lüferi, Mürdüm erikli pazı dolması, Mürdüm erikli eylül salatasını tatmaya hazır mısınız?

Antik Hotel’de, Eylül ayı boyunca düzenlenecek olan ‘Lüfer balığının mürdüm eriği ve pazıyla buluşması’ günlerinde, çok özel eşsiz lezzetler sizleri bekliyor.

Antik Hotel’in, Marmara Denizi manzaralı Marmarion Restaurant’ında; modern Türk mutfağı esintilerinde füzyon mutfağı sunulmaktadır. 
 

Terası ve kapalı bölümü bulunan Antik Hotel Marmarion Restaurant’ta, Eylül ayı boyunca, Erikli balık çorbası, Mürdüm erikli barbunya fasulyeli eylül salatası, Erikli pazı dolması, Mürdüm damak lezzeti ve Erikli boğaz lüferinin de aralarında yer aldığı lezzet şölenine davetlisiniz.

Mürdüm deyip geçmeyin

Gazeteci-Yazar olmasının yanı sıra, Uluslararası Mutfaklar alanında da usta ve saygın bir gurme olan Boğaç Yüzgül'ün, 2005 yılında kaleme aldığı 'Meyveli Yemekler' adlı geniş kapsamlı makalede, 'Mürdüm Eriği' geniş bir yer tutuyordu. İşte o makalenin, Mürdüm Eriği ile ilgili kısmı:

Mürdüm Eriği ve Yemekler

'Mayhoş lezzetlere, özellikle de 'Nar Ekşili' yemeklere meaklı olanların, bazı yemeklerde 'Mürdüm Eriği' tercih etmeleri yepyeni bir lezzet dağarcığı yaratacaktır. Mürdüm Eriği özellikle ızgara balıklarda, balık çorbalarında, zeytinyağlı yaprak sarmalarda, etli yaprak sarmalarda, pazı sarması ya da pazı dolmalarında; yien körli ızgara tavuklarda ya da marine edilmiş etlerde; gerek ortak pişirme oylu ile, gerekse söz konusu yemeklre ilave edilecek olan solarda rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle etlerde ve balıklarda; İtalyan domatesli ve sarmısaklı soslarda, erik rendesi ile hazırlayacağınız ve kısmen beş dakika kıık ateşte pişireceğiniz sos, hafif marine edilmek suretiyle pişen bir bifek ya da bonfileye ya daızgara levrek, ızgara lüfer, palamut tava, kalkan tava ve marine kalamara harika ir tad katacaktır. Balık çorbalarında ise, rendelenmek suretiyle başından itibaren tüm esnalarad piişrme aşamasına katılan mürdüm eriği, sizi lezzet dünyasında yolcluğa çıkaracaktır. Hadi bir not daha ekleyeyim, alkol alanlar için, 250 gram kuru mürdüm eriğini, bir küçük cin ya da rakının içine atıp, iki hafta bekletin. İki hafta sonuna, anasonla mürdmün muhteem uyumuna şahit olacaksınız...'

 

 

 

 

 

 

DERYA AKYILDIZ / BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ

 

 

 

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

07-09-2021 - Turizm

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

05-01-2016 - Turizm