MOBİLYA TASARIMDA TEKSTİL İLE YARIŞACAK

Türk mobilya sektörünün tasarım üssü haline gelen Modoko, Türkiye’yi mobilyada dünya yıldızı haline getirmeye hazırlanıyor.

Sektörel - 14-06-2011 20:38

MOBİLYA TASARIMDA TEKSTİL İLE YARIŞACAK

Türk mobilya sektörünün tasarım üssü haline gelen Modoko, Türkiye’yi mobilyada dünya yıldızı haline getirmeye hazırlanıyor.

Modoko’nun mobilya modasının kalbi olduğuna inanan mobilya markaları eğer Türk tasarımcılara destek olunursa mobilya sektörünün tasarımda tekstil sektörüyle yarışacağını söylüyor.

Bundan tam 42 yıl önce, mobilyacılık bir sektör olarak algılanmazken, ülkenin ilk mobilya sitesini kuran Modoko, yeni dönemde Türkiye’nin tasarım gücünü dünyaya duyuracak. Mobilya tasarımına yön veren markalar, Modoko adına mobilya tasarımı ve Türkiye’deki yerini ele aldı. Modokolu firmalar, bugün Türkiye’nin tekstil sektöründe olduğu gibi mobilyada da tasarım gücünü dünyaya duyurmaya başladığını söylüyor.

150 bin metrekarelik alanıyla Modoko Mobilyacılar Sitesi ev tekstilinden, mutfak ve banyo mobilyalarına, aksesuardan çocuk odasına, bahçe mobilyasından ofis mobilyasına ve kişiye özel tasarıma ‘nefes aldığınız her alanı dolduran ürünler’ sunuyor. 

Modokolu tasarımcı Türk kültüründen esinleniyor

Yüzde 80’i özel tasarım mobilya üreten Modokolu markalar, ürünlerinde kaliteye çok önem veriyor. Her keseye göre ürünler sunan Modoko’da en önemli hedef kitleyse A Plus. Modokolu tasarımcılar, dünya modasını takip ediyor, ama Türk kültürünün zengin öğelerinden esinleniyor. Modoko’ya göre Türk tasarımcıların en ayırt edici özelliği, modern dünyanın donanımlarıyla şekillenmiş olmalarının yanında, Türkiye’nin derin kültürel zenginliklerini de özümsemiş olmaları. Türk markaları güçlendikçe, Türk tasarımı ve tasarımcıları da güçleniyor.

Modokolu tasarımcılara göre, Türkiye tasarımda diğer ülkelerden daha zevkli ve çok başarılı. Tasarım anlamında mobilyada modanın başlangıcı da, kalbi de Modoko. Modoko’nun önde olmasının nedeniyse; mobilyaya dair her şeyin ilk olarak buradan çıkması.

Modoko’da tasarımcılar, müşterilerin isteklerini göz önünde bulunduruyor. Türkiye’ye mobilyayı da, mobilya modasını getirenin de Modoko olduğuna inanan Modokolu tasarımcılar, çoğu tasarımın da artık yerli tasarımcılara ait olduğunu söylüyor.

Firmalar, tasarımcıların önünü açmalı

Türkiye’de değişen mobilya tasarımı anlayışıyla, tasarıma verilen önem de arttı. Sayıları henüz yeterli olmasa da çok başarılı tasarımcılar mevcut. Ama önlerini açmak gerekiyor. Türkiye’de teknoloji konusunda bazı eksiklikler var.  Modokolu firmalara göre, mobilya firmalarının da tasarımcılara değer vermesi bu anlamda sektörün önünü açacak en önemli tavır.   

Ancak Modoko’nun en büyük iddası bu değil… Modokolu markalar, eğer Türk tasarımcılara destek olunursa mobilya sektörünün tasarımda tekstil sektörüyle yarışabileceğini söylüyor.  

 

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
11 araştırma şirketinin açıkladığı anket sonuçlarının ortalaması paylaşıldı

11 araştırma şirketinin açıkladığı anket sonuçlarının ortalaması paylaşıldı

27-03-2023 - Sektörel

Grip aşısında kapsam genişledi

Grip aşısında kapsam genişledi

03-10-2022 - Sektörel