“İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE HER DÖNEM ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Başkan Özdemir, “STSO olarak bölgede derin izler bırakan deprem felaketinin ardından yürütülen yoğun dayanışma seferberliğimiz ile Gürün esnafı için üstlendiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen Gürün ilçemizdeki üyelerimizin aidat borçlarını silerek, depremin ilk anından itibaren tüm imkanlarımızı Gürün ilçemiz için seferber ettik.” dedi.

Sivas - 21-10-2026 13:33

“İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE HER DÖNEM ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Komite Üyeleri Gürün’de:

STSO'dan Gürün Ticaretine yeni projelerin kazandırılacağı yeni dönem hamleleri.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Meclis Başkanı Osman Yıldırım, oda yönetim kurulu ve komite üyeleriyle birlikte, bölgedeki ticari hayatı daha da canlandıracak yeni dönem projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Başkan Özdemir, deprem felaketinden etkilenen Gürün esnafına oda olarak sağlanan destekleri hatırlatarak, "Gürün’ün potansiyelini daha da artıracak çözümlerle tüccarımızın ve esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İlçe ziyaretleri kapsamında STSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan adayı Zeki Özdemir, Meclis Başkanı Osman Yıldırım ve komite üyeleri Gürün Kaymakamı Selami Alper Özkan ve Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi’yi makamlarında ziyaret ederek, ilçenin ticari gelişimi, üretim alanındaki tarımsal faaliyetlerini ve turizmdeki yeri hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi’den Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir ve Yönetimine Teşekkür.

Başkan Çiftçi, Gürün halkı ve ilçe esnafı adına Başkan Özdemir’e şükranlarını sunarak, Deprem döneminde Sivas TSO’nun sağladığı dayanışmanın ve desteğin unutulmaz olduğunu, özellikle o kritik süreçte ilçe için büyük önem taşıyan 4 adet konteyner bağışının bölge halkı için büyük önem arz ettiğini dile getirerek, Gürün halkı ve esnaflar adına Başkan Özdemir ve yönetimine teşekkür etti.

Başkan Özdemir ise, Gürün’ün stratejik bir konumda olduğuna dikkat çekerek, Gürün’de ticari faaliyetlerin hız kazanması ve karşılaşılan sorunların aşılması yönünde yenilikçi çözüm yollarıyla Gürün halkının ve esnaflarının yanlarında olduğuna vurgu yaptı.

“YENİ VE TEKNOLOJİK HAMLELER İLE İLÇEMİZE TAZE BİR KAN SAĞLAYACAK”

Gürün’ün Sivas’ımızın güneye açılan en önemli ticaret kapılarından biri olduğunu ifade eden Özdemir, “Bizler sadece çözüm üretmekle değil aynı zamanda yatırımın ve yatırımcının istek ve taleplerini dinleyerek hem şehrin hem de ilçelerimizin ekonomik alt yapısını güçlendirecek hamleler yapmakla meşgulüz. Oda olarak üyelerimizin çözülmesi gereken sorun ve ihtiyaçlarına karşın her an yanlarındayız. Yeni dönemde de hayata geçireceğimiz projelerle ilçe ekonomimize taze bir kan sağlayacak yeni ve teknolojik hamleler ile yaşanan ve yaşanacak ticari pürüzleri ise tek tek ortadan kaldıracağız." ifadesine yer verdi.

“GÜRÜN TURİZM POTANSİYELİ AÇISINDAN YÜKSEK BİR İLÇEMİZ”

Yine Gürün ilçemiz için önemli bir konu olarak gördüğümüz konu ise Gürün’ün yöresel ürünleri ile birlikte turizmidir. Biz oda olarak organik tarım, işleme ve paketleme konusunda esnafımızın atacağı adımlar yönünde yanındayız. Ayrıca Gürün turizm potansiyeli açısından yüksek bir ilçemiz. Burada önemli doğal güzelliklerimiz var. Bunların başında da Şuğul Vadisi ve Gökpınar gölü bulunmakta. Bunları görmek artık çok kolay. Çünkü Ankara Sivas arası hızlı tren seferleri başladı. İnanıyorum ki Gürün’ün doğal güzelliklerini görmeye her geçen gün daha çok ziyaretçi gelecek. Bizlerde tanıtım konusunda oda olarak turizm alanındaki gelişmeleri desteklemeye devam ederek elimizden geleni bu dönemde de yapacağız.” şeklinde ifade etti.

"DEPREM SONRASI GÜRÜN ESNAFIMIZI ASLA YALNIZ BIRAKMADIK"

Konuşmasında, bölgede derin izler bırakan deprem felaketinin ardından STSO olarak yürütülen yoğun dayanışma seferberliğine de değinen ve Sivas TSO’nun Gürün esnafı için üstlendiği kritik role dikkat çeken, Özdemir, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen Gürün ilçemizdeki üyelerimizin aidat borçlarını silerek, depremin ilk anından itibaren tüm imkanlarımızı Gürün ilçemiz için seferber ettik. Depremden etkilenen ilçe esnafının ticari çarklarını yeniden döndürebilmesi adına maddi ve ayni yardım süreçlerini hızlıca hayata geçirdik. Sahada Esnafın finansmana erişimini, bürokratik kolaylıklar ile İş dünyası konseyi nezdindeki girişimlerle mağduriyetleri en aza indirdik. Ticari faaliyetlerin durmaması için odanın tüm komite ve bürokratik gücü Gürünlü tüccarımızın, esnafımızın hizmetine sunuldu.” İfadesine yer verdi.

“GÜÇLÜ KOMİTE, GÜÇLÜ GÜRÜN, GÜÇLÜ SİVAS”

Oda komite üyelerinin de aktif katılım sağladığı programda ilçe esnafının istek ve talepleri de tek tek not alındı.

Gürün iş dünyasının temsilcileri, STSO’nun hem deprem sürecinde gösterdiği sahiplenici tutumdan hem de yeni döneme dair açıkladığı somut projelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Zeki Özdemir ve ekibine teşekkür etti.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sivas Kızılay Aşevi vatandaşlara sıcak yemek dağıtacak

Sivas Kızılay Aşevi vatandaşlara sıcak yemek dağıtacak

20-10-2026 - Sivas

Ziya Soybayraktar’a Halk Oyunlarında Yaşam Boyu Hizmet Ödülü!

Ziya Soybayraktar’a Halk Oyunlarında Yaşam Boyu Hizmet Ödülü!

20-10-2026 - Sivas