Deneyimli siyasetçilerden 14 Mayıs mesajı

Geçmişte farklı siyasi partilerde bulunmuş duayen siyasetçiler, seçimlerden bir gün önce "14 Mayıs demokrasi şöleni olsun" mesajı verdiler.

Politika - 13-05-2023 21:16

Deneyimli siyasetçilerden 14 Mayıs mesajı

Türkiye yarın sandık başına gidiyor. Ülke tarihinin en kritik seçimlerinden biri yapılacak. Liderlerin meydan meydan gezdikleri seçim maratonu sona erdi. Şimdi gözler sandıktan çıkacak sonuçlardaykan geçmişte farklı siyasi partilerde bulunmuş duayen siyasetçiler, seçimlerden bir gün önce "14 Mayıs demokrasi şöleni olsun" mesajı verdiler.

ALTAN ÖYMEN- CHP ESKİ GENEL BAŞKANI

Bu seçimin günü, 1950 seçimi gibi 14 Mayıs… Dilerim bu da 73 yıl önceki o seçim gibi düzgün ve güvenilir bir seçim olur. Yani kimsenin baskı ve etki altında bırakamayacağı bağımsız ve tarafsız hakemlerin kontrolünde, hiçbir şüpheye yol açmayacak bir düzen içinde gerçekleşir. Ve ülkemizin bugünkü sorunlarını kısa zamanda sona erdirilebilecek bir parlamenter yapıya kavuşmamızın başlangıcı olur.

YAŞAR YAKIŞ- DIŞİŞLERİ ESKİ BAKANI 

Türkiye gibi 75 yıllık çokpartili demokrasi tecrübesi olan bir ülke için seçimlerin halen bir kavga ortamında yürütülüyor olmasına çok üzülüyorum. Seçimi medenî bir rekabet vesilesi olarak kullanan ülkelerden ne eksiğimiz var. Uygar ülkelerde siyasî liderler, yasal süreleri dolmadığı halde bile çeşitli nedenlerle görevden ayrılabiliyorlar. Buna benzer bir uygulamayı ülkemize getirmek zorundayız. Bunu başaramazsak demokratik ülkeler arasındaki yerimizi koruyamayız. Ben, bu ileri yaşımda, Türkiye'yi seçimlerin bir şölen havasına dönüştürebildiğimiz bir ülke haline getiremezsek çok üzüleceğim.

ERTUĞRUL GÜNAY-ESKİ KÜLTÜR BAKANI 

Seçime saatler kala ortalığa kaygı ve korku salmaya çalışanlara kulak asmayın. Mesele, milletin iradesine sandıkta sahip çıkmaktır. Hiçbir kuvvet, ‘Milli İrade’den güçlü olamaz ve karşı koyamaz! Millet, defalarca -1950’de, 1983'te, 2007’de- bunu başardı.

ERTUĞRUL YALÇINBAYIR - AKP KURUCUSU 

Seçme ve Seçilme Hakkı En Önemli İnsan Haklarından.Bu Hakkın Kullanımı ve Sonuçlarına Katlanımı İnsan Onurundandır: Dokunulamaz ve Vazgeçilemez.Sonuçlarına Herkes Saygı Duymak Zorundadır.Saygı ve Sevgi bizi birbirimize Bağlar.Sevgi ve Saygı ile Barış ve Esenlik İçinde Hoşçakalın 

OKTAY VURAL -ESKİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ

14 Mayıs seçimi, 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramının tatbiki… Demokrasi şöleni… Ne korku, ne darbe, ne kaos! Tek güç Milli İrade! 
Halkın Gücü! Yaşasın Milli Egemenlik! Yaşasın Demokrasi!

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan kabine toplantısından sonra konuştu

Erdoğan kabine toplantısından sonra konuştu

16-04-2024 - Politika

CHP Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

CHP Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

07-04-2024 - Politika