Kılıçdaroğlu: “Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı kamulaştıracağım”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı altı ay içinde kamulaştırma sözü verdi.

Sivas - 11-05-2023 17:02

Kılıçdaroğlu: “Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı kamulaştıracağım”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı altı ay içinde kamulaştırma sözü verdi.

Sivas’ta Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önce sahneye çıkan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Adalet olmazsa olmaz, fırsat olmazsa olmaz. Endişe mahal yok. Üç gün kaldı. Üç gün sonra hep beraber bir demokrasi bayramı kutlayacağız. Siz Erdoğan’a bakmayın. O ülkeyi bir savaş atmosferine sokmaya çalışıyor. Erdoğan’ın rotası öfke, nefret, kavga, çatışma. Ama biz ülkemizi demokrasi bayramına götürüyoruz. 14 Mayıs’ta tıpkı geçmişte olduğu gibi sandıkta iktidarı değiştireceğiz. Tereyağından kıl çeker gibi kolay olacak, hiç büyütmeyin” dedi.

“Altı ay içinde Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı kamulaştıracağım”

Yurttaşlara Sivas’ın yaşam standartlarını yükseltme sözü veren Kılıçdaroğlu, “Sivaslı kardeşlerime soracaklarım var. Bir dönem Sivas 14 milletvekili çıkarırdı, şimdi beş milletvekili çıkarıyor neden?” dedi. Kılıçdaroğlu, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı altı ay içinde kamulaştırma sözü verdi ve şöyle ekledi:

“Benim size sözüm var, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı kamulaştıracağım binlerce işçi çalışacak, binlerce Sivaslı. 22 yıldır yapmıyorlar. Yapamıyorlar. Sizi düşünmüyorlar. Herkes nerede İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e, Denizli’ye, Bursa’ya gidiyor, acaba asgari ücretle iş bulabilir miyim diye.. Baba toprağı buralar. Burada çalışın, burada iş yaratın. Burası bizim toprağımız değil mi? Yapamadılar. Bay Kemal, altı ay içinde o fabrikayı kamulaştıracak ve Sivaslılara tahsis edeceğim. Göreceksiniz.”

Yerli üretime vurgu yapan Kılıçdaroğlu, dünyayla rekabet eden bir ülke inşa edeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 150 bin taşeron işçiye kadro verileceğini ve iş güvenliklerinin sağlanacağını ekledi.

“Sandığa bayram havasında gidin”

“Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganlarına yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Sandığa tek başınıza gitmeyin. Bayram havasıyla yanınıza bir de arkadaşınızı alacaksınız. Oylarla tutanaktakileri kıyaslayacaksınız. Otoriter bir yönetimi sandık yoluyla demokrasiyle değiştireceksiniz” diye konuştu.

Köy okullarını yeniden açma vaadini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Köy okullarını yeniden açacağız. Bütün köylerde öğretmenimiz olacak. 100 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. Köyler boşaldı. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Köylerde ziraat mühendisi, teknisyeni olacak hayvancılık yapılıyorsa veteriner hekim olacak. Bütün bunların atamasını yapacağız” diye konuştu.

Sinan Ateş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun katillerinin yargıya teslim edileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sinan Ateş’in katillerini unutmadım. Yargıya teslim edeceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğluna da söz verdim. O olayı da bütün ayrıntılarıyla ortaya koyacağım ve bu millete bilgi vereceğim. gizli kapaklı bir şey olmayacak” dedi.

“Çiftçiler, üreticiler kırmızı mazotu size vereceğiz”

Kılıçdaroğlu çiftçilere mazot sözü verdi ve şöyle konuştu:

“Buğdayı, arpayı, yulafı, soğanı, canlı hayvanı, eti neden dışarıdan alıyoruz? Toprak mı yok, insan mı yok, güneş mi yok su mu yok. Var. Neden üretici çiftçiyi toprağa küstürdük. BarıştıracağımÇiftçiler, üreticiler kırmızı mazotu vereceğiz size göreceksiniz. Parayı nereden bulacaksın? Para nerede diyorlar. E sen yandaşlar için beşli çeteler için, ihale takipçileri için para buluyorsun, ABD’de villalar alıyorsun, gökdelenler yaptırıyorsun. Oralara para var, vatandaşa gelince parayı nerden bulacaksın diyor. Alacağım, alacağım kaçırdıkları 418 milyar doları alıp, size vereceğim.”

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sivas'ta Et fiyatlarında artış önlenemiyor!

Sivas'ta Et fiyatlarında artış önlenemiyor!

19-04-2024 - Sivas

HUZUR HAKLARI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ…

HUZUR HAKLARI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ…

18-04-2024 - Sivas