Erdoğan: İdeolojik sebeplerle millete bedel ödetilmesine izin vermeyeceğiz

Elbistan'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdeolojik ya da keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedel ödetmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Gündem - 28-02-2023 16:17

Erdoğan: İdeolojik sebeplerle millete bedel ödetilmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve bakanlarla birlikte Maraş'ta 6 Şubat günü gerçekleşen 7,6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesinde açıklamalarda bulundu.

Hasarlı binalardan uzak durulması çağrısı yapan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM: İlk günlerde, deprem alanının genişliği ve çetin kış şartları çalışmaları olumsuz etkilemiş olsa da kısa sürede zorlukları aşmayı başardık. Sivil toplum kuruluşlarımızdan belediyelerimize ve gönüllülere kadar arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ediyorum.

MARAŞ'TA 77 BİN ÇADIR DAĞITTIK: Depremden etkilenenlerin sıkıntılarını hafifletmek için canla başla çalışıyoruz. Sadece Maraş'ta dağıttığımız çadır sayısı 77 bine ulaştı. 24 bin konteyner planlaması yaptık. 41 seyyar mutfağımızla hizmetteyiz. Elektrik ve doğal gaz konusundaki sıkıntıları giderdik. İçme suyu arzından da yüzde 98 oranına ulaştık. Yollardaki tahribatı giderdik.

YARALARI SARACAK KUDRETE SAHİBİZ: Enkaz çalışmalarının bitmesiyle ilçenin yeniden imar ve ihyasına başlıyoruz. Çalışmalar sürerken şehirlerin yeniden inşası için gerekli çalışmalara da başladık. 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. İlk etapta MAraş'ta 83 bin konut ve 18 bin köy evi ile 'Bismillah' diyoruz. Sizlerden bunun için 1 yıl süre istiyorum. Önceki afetlerde nasıl kimseyi mağdur etmediysek deprem bölgesinde de aynısını yapacağız. Yeter ki biz birliğimize sahip çıkalım. Ölenleri geri getiremeyiz ama yaraları saracak azme, tecrübeye ve kudrete sahibiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRACAĞIZ: Yeni yerleşim yerlerini ovalardan dağlara doğru kaldırıyoruz. Yep yeni hayat alanları inşa ediyoruz, edeceğiz. Şimdilik çadır ve konteyner kentler, geçici barınma hizmeti sağladığımız vatandaşlarımızı eskisinden güzel evlere kavuşturacağız. Bunun gayreti içerisindeyiz. Kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırarak binaların yıkıldığı dönemi sona erdirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. 

YENİ ACILARA TAHAMMÜL YOK: Artık her kim zehirli diliyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlemiş olacaktır. Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yoktur. İdeolojik ya da keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedel ödetmesine izin vermeyeceğiz. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi daha büyük kazalardan ve belalardan korusun.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YÖK'ten YKS’ye ek başvuru hakkı

YÖK'ten YKS’ye ek başvuru hakkı

23-03-2024 - Gündem

Üniversitede Siyahi Öğrenciyle Cinsel İlişki ve AIDS Paniği

Üniversitede Siyahi Öğrenciyle Cinsel İlişki ve AIDS Paniği

22-03-2024 - Gündem