Muhalefet ‘Bir Kira Bir Yuva’ dayanışmasında buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası, muhalefet partilerinin liderlerini de depremzedelerle dayanışmada bir araya getirdi.

Gündem - 23-02-2023 01:49

Muhalefet ‘Bir Kira Bir Yuva’ dayanışmasında buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerle dayanışma için İzmir depreminde düzenlediği "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasını yeniden hayata geçirdi.

Halk TV canlı yayınında toplanan bağışlar depremzedelerin barınma soruları için kullanılacak.

Destek olmak isteyenlerin 444 4 035 numarası ya da umuthareketi.izmir.bel.tr adresi aracılığıyla kira, çadır, konteyner için bağışta bulunabileceği kampanyayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle anlattı: 

BARINMA İHTİYACINI SIFIRA İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

“28 bin 466 ailemizin barınma ihtiyacı var. Burada 100’ün üzerinde arkadaşımız gönüllülerle beraber 40’ın üzerinde hatta bu yardımları, dayanışmaya girmek isteyen vatandaşı dinliyor. Buradaki konuklarımız onları aktaracaklar. Özetle, bu akşam bu rakamı eksiltmeye, sıfıra indirmeye gayret edeceğiz. 

İzmir olarak depremin ağır sonuçlarını hep beraber yaşamıştık. O zaman ‘Öyle bir kampanya açalım ki önümüz kış… Dışarıda kalan vatandaşımız çadırlarda, konteynerlerde kışı geçirmesinler, onlara başlarını sokacak bir yuva bulalım’ demiştik. ‘Bir Kira Bir Yuva’ dediğimiz ve İhtiyaç Haritası ile beraber çalıştığımız bu kampanyayı o zaman başlatmıştık. O deneyimi şimdi tüm ülkeye yaymak istiyoruz." 

SİYASİLER DAYANIŞMAYA KATILDI

Çok sayıda siyasetçi, belediye başkanı ve sanatçının katıldığı kampanya yurtdışından da büyük destek buldu. Cem Adrian’ın piyano eşliğinde seslendirdiği "Ne Ağlarsın" türküsüyle başlayan yayına ilk bağlanan isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

KILIÇDAROĞLU: Bugün 3. kez deprem bölgesine gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, insanların acılarını gördükten sonra böyle kampanyaların daha önem kazandığını ifade etti. Bölgede çadır ve konteyner ihtiyacı olduğunu hatırlatan CHP lideri, şehirden ayrılan vatandaşların da kira desteğine ihtiyaç duyduğunu, bir maaşını bağışladığını açıkladı.

DEMİRTAŞ: 6.5 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş, "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasına 10 çadırla katıldı. Demirtaş çiftinin mesajında şu ifadeler yer aldı: "Herkese bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bugünler de geçecek ama dayanışma ile, el ele vererek geçecek.
Bizim halkımıza sözümüz var, ne olursa olsun tüm ezilenler yan yana duracağız, büyük barışı, güçlü demokrasi ve aydınlık yarınları mutlaka kazanacağız.
Gücümüz oranında 10 çadırı HDP aracılığıyla halkımıza gönderebildik, 10 çadır da sizin aracılığınızla göndermek istiyoruz. Lütfen umudunuzu yitirmeyin, korkmayın, bu zorlu mücadelede bir ve beraber olduğumuzu unutmayın.
Dayanışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam, sevgilerimizi gönderiyoruz.

AKŞENER: Stüdyoda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de Meral Akşener'in üç ailenin kirasını üstlendiğini duyurdu.

BABACAN: DEVA Partisi Ali Babacan bir maaşını kampanyaya bağışladığını açıkladı. Babacan, "Çok acı günleri yaşıyoruz şu anda. Zor günler yaşayanlar için güzel bir kampanya başlattınız. Ben de bu kampanyaya bir maaşımla katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, eşi ile birlikte bir depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını ifade etti: "Eşim Sare hanımla birlikte bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayarak mütevazı bir katkıda bulunmak istiyoruz. Depremzedelere bir yuva sağlamaya çalışan tüm yetkilileri tebrik ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum."

İMAMOĞLU, YAVAŞ, KARALAR: Hatay'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yayına telefonla bağlanarak, “Barınma ihtiyacını gidermek adına milletçe seferber olacağı bu akşamda ben ve eşim Dilek İmamoğlu adına birer ailenin bir yıllık kira bedelini ödemek istiyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da kampanyaya destek verdi.    

MAÇOĞLU: Yayına telefonla bağlanan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da kampanyaya 30 bin lirayla destek sunduğunu açıkladı: "Pazarcık'ta 12 güne yakın bu çalışmalara katıldım. Bu çalışmanın aslında ne kadar değerli olduğu orada görüldü. Bugün Tunç Başkanımızın da sizin de emeklerinizle 'Bir Kira Bir Yuva' halk dayanışması çalışması ya da bu böyle bir programın yapılması çok önemli. Türkiye halkı çok değerli bir şey yaptı yani Türkiye'nin bütün illerinde bütün ilçelerinde bütün köylerinde o bölgelere çok büyük yardımlar geldi. Bende küçücükte olsa bir katkı sunmak istiyorum.30 bin lira destek vermek istiyorum."

İNCE: Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Emekli milletvekili maaşından başka geliri olmayan biriyim. Geçen yapılan kampanyada bir maaşımı bağışlamıştım. Buradan da eksik kalmak istemedim. Bir kira daha gönderebilirim."  

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YÖK'ten YKS’ye ek başvuru hakkı

YÖK'ten YKS’ye ek başvuru hakkı

23-03-2024 - Gündem

Üniversitede Siyahi Öğrenciyle Cinsel İlişki ve AIDS Paniği

Üniversitede Siyahi Öğrenciyle Cinsel İlişki ve AIDS Paniği

22-03-2024 - Gündem