AFAD'dan yeni açıklama: Olağan dışı bir durumla karşı karşıyayız

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, deprem bölgesindeki artçılara dikkat çekerek, "Olağan dışı bir durumla karşı karşıyayız. Şu ana kadar toplam artçı sayısı 3 bin 858" dedi.

Gündem - 15-02-2023 16:01

AFAD'dan yeni açıklama: Olağan dışı bir durumla karşı karşıyayız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası can kaybı sayısı resmi verilere göre 35 bin 418'e yükseldi. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, 10 ili vuran depremle ilgili son duruma dair basın açıklamasında bulundu.

Tatar açıklamasında, artçı sarsıntılara dikkat çekti ve "Çok yoğun bir artçı sarsıntısı var. Olağan dışı bir durumla karşı karşıyayız. Şu ana kadar toplam artçı sayısı 3 bin 858” dedi. 

Öte yandan AFAD, sahadan gelen bilgiler ışığında Kahramanmaraş merkezli depremlerde yer kabuğundaki yer değiştirmelerin 7,3 metre kadar olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rekor sıcaklıklara hazır olun!

Rekor sıcaklıklara hazır olun!

19-06-2026 - Gündem

DMM'den 'Yeşil pasaportla vizesiz seyahat dönemi bitti' iddiasına açıklama

DMM'den 'Yeşil pasaportla vizesiz seyahat dönemi bitti' iddiasına açıklama

18-06-2026 - Gündem