Bugüne kadarki en hızlısı

Covid-19 dünya genelinde etkisini sürdürüyor. ‘Kraken’ olarak bilinen Omicrın XBB 1.5 varyantı şu ana kadar görülen varyantlar içinde en hızlı bulaşanı oldu. Türk Toraks Derneği uyarılarda bulundu.

Sağlık - 30-01-2023 10:36

Bugüne kadarki en hızlısı

Prof. Dr. Nurdan Köktürk, Türkiye’de bu varyantın tespit edilip edilmediğine dair resmi bir veri bulunmadığını kaydederken derneğin Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Sekreteri Dr. Nursel Türkoğlu Selçuk ise şu uyarılarda bulundu:

“Virüsün bulaşıcılığı göz önünde bulundurulduğunda maske kullanımı ve aşılama, hastalık gelişimine karşı başlıca korunma yöntemlerini oluşturmaktadır. Korunma için kapalı ve kalabalık yerlerde özellikle de risk grubunda olan özellikle 50 yaş üzeri, kronik akciğer ve kalp hastalığı olan veya bağışıklığı baskılanmış kişilerin maske kullanımı oldukça önemlidir.

Ayrıca toplumun genelinde aşılama, hem hastalığın ortaya çıkmasında hem de ağır hastalık gelişimine karşı koruyucu olmaktadır. Özellikle de mRNA aşısı ile aşılanma ve hatırlatma dozlarının tamamlanması toplum sağlığı için oldukça önemlidir."

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Toblerone için toplatma kararı

Toblerone için toplatma kararı

19-01-2024 - Sağlık

Bakan duyurdu: Yoğun bakım doluluk oranında yükseliş

Bakan duyurdu: Yoğun bakım doluluk oranında yükseliş

17-01-2024 - Sağlık