Coşkun: “Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız”

CHP Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun bombalı suikastla hayatını kaybetmesinin 30. yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Sivas - 23-01-2023 21:01

Coşkun: “Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız”

Başkan Coşkun yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Kalpaksız Kuvayi Milliyeci olarak anılan Uğur Mumcu Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı aydınlanmacı bir yurt severdi. Mumcu’nun kaleminin kırılmasının üzerinden 30 yıl geçti.

Ne kiralık tetikçileri ortaya çıktı ne de hain saldırının perde arkasındaki eller. İnandığı değerler ışığında canını veren Mumcu’yu katledenler; vurdular, parçaladılar ancak her parçasından onun gibi, onu aşacakların doğacağını unuttular. Yokluğuyla geçen bunca sürede halkımızın içindeki Uğur Mumcu sevgisi hiç bitmediği gibi inandığı değerler ve ona duyulan sevgi her geçen gün daha da arttı. ‘Bir gün mezarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi. Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi’, böyle seslenmişti uğur mumcu bize, katledilmeden önce. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Şunu da unutmayalım, halkımızın vicdanı, sesi olan uğur mumcu karanlık ilişkileri araştırıp ortaya çıkardığı ve bu gerçekleri halkımızı aydınlatmaya başladığı için öldürülmüştür. Uğur Mumcu, Türk basınının en cesur kalemlerindendi. Yolsuzlukların, haksızlıkların, cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı şer odaklarının üzerine korkmadan gittiği için öldürülmüştür.

Uğur Mumcu, gerçekleri, doğruları yılmadan savunan, cesaretin ve saydamlığın simgesi, kalemini demokrasi ve doğruluktan yana kullanırken, elleri bir an bile titrememiştir.

Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğer aydınlarımız ve devlet ile halk arasında derin bağlar kuran emniyet müdürümüz Gaffar Okan’ın faili meçhule kurban gittiği alçakça cinayetlerin takipçisi olduğumuzu; fikirlerinin, savunduğu ve inandığı değerlerin sonsuza dek var olacağını defalarca hatırlamaktan usanmayacağız. Bedenen aramızda olmasa bile Uğur Mumcu, laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Anadolu aydınlanma hareketinin baş eğmeyen neferlerine, canı pahasına fikirlerini söylemekten geri kalmayanlara, şartlar ne olursa olsun cumhuriyetin temel ilkelerinden taviz vermeyenlere selam olsun.

Hayatı boyunca doğru bildiğini yazmaktan korkmayan demokrasi sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz." ifadeleri yer verdi.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ONU RAHMETLE ANIYORUZ...

ONU RAHMETLE ANIYORUZ...

29-03-2024 - Sivas

HOCAMIZI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ DA…

HOCAMIZI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ DA…

29-03-2024 - Sivas