TÜRK-İŞ'in asgari ücret teklifi belli oldu

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay kendilerinin teklifini 9 bin lira olarak açıkladı. Ergün Atalay 9 bin lira olmazsa masadan kalkacaklarını ifade etti. İşverenlerin de 8 bin 750 lira teklifte bulunduğu bunun üzerine TÜRK-İş'in masayı terk ettiği öğrenildi. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise asgari ücret toplantısı sonrası bir açıklama yapmadan ayrıldı

Ekonomi - 20-12-2022 17:48

TÜRK-İŞ'in asgari ücret teklifi belli oldu

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay kendilerinin teklifini 9 bin lira olarak açıkladı. Ergün Atalay 9 bin lira olmazsa masadan kalkacaklarını ifade etti. Atalay, yaptığı açıklamada ilk kez rakam vermiş oldu. Atalay, "Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Resmi teklifimiz 9000 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız. Vermezlerse böyle bir meselenin içinde olmayız" dedi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) asgari ücrete ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3'üncü toplantısı işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla bugün saat 14:00'te başlamıştı. Toplantıda TİSK'in 8 bin 750 lira teklifte bulunduğu bunun üzerine TÜRK-İş'in masayı terk ettiği öğrenildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3'üncü toplantısı işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla saat 14:00'te başlayan toplantı 16:45 sıralarında sona erdi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tekliflerini açıkladı. 

"TEKLİFİMİZ 9 BİN LİRA, VERMEZLERSE O MESELENİN İÇERİSİNDE OLMAYIZ"

Atalay, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, asgari ücret görüşmelerinin yaklaşık 20 gündür sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Bir saat evvel beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ, 40 senedir açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk sınır ise 10 bin lira. 20 gündür TÜRK-İŞ'in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi Bakan Beye ve Komisyona söyledim. TÜRK-İŞ'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız."

TİSK'TEN AÇIKLAMA GELMEDİ

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise toplantı sonrası bir açıklama yapmadan ayrıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3. toplantıda uzlaşma sağlanacağını, işçilerin beklediği, işverenin de ödeyebileceği bir ücretin belirleneceğini söylemişti. 

Toplantıda TİSK'in 8 bin 750 lira teklifte bulunduğu bunun üzerine TÜRK-İş'in masayı terk ettiği öğrenildi.

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Bilgin, "Esas problem şudur. Enflasyon şartlarında emekçilerin enflasyonun baskısından onları kurtaracak bir ücret seviyesinin belirlenmesi. Bunun yanı sıra işverenin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin belirlenmesi" demişti. 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bir sigara grubuna daha ZAM...

Bir sigara grubuna daha ZAM...

05-04-2024 - Ekonomi

Sigaraya dev zam

Sigaraya dev zam

03-04-2024 - Ekonomi