DAP Hibe destekleriyle Tarım ve Hayvancılığa değer katıyor

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) 2023 yılında tarım ve hayvancılık sektöründe desteklenecek projeleri belirledi.

Sivas - 14-12-2022 10:22

DAP Hibe destekleriyle Tarım ve Hayvancılığa değer katıyor

Çiftçilerin gelir düzeyini ve yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan DAP, bu yılda Sivas’ta tarım sektöründe verimliliğin ve çeşitliliğinin artırılmasına yönelik hibe desteklerinde bulunacak.

2022 yılında tarımsal sulama, hayvan içme suyu, bitkisel üretim altyapısının geliştirilmesi, hayvancılık altyapısının geliştirilmesi ve DAP Bölgesinde okuma kültürünün geliştirilmesi projelerine toplam 13 milyon 744 bin TL hibe desteği sunan DAP, bir kez daha hibe destekleriyle çiftçilerimize ve bölge ekonomisine katma değer sunacak.

DAP, 2023 yılı proje başvuruları kapsamında; Sivas’ta Altınyayla Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı projeleri onaylanarak hibe desteği verecek.

Bu kapsamda; Altınyayla Güzeloğlan Gölet’i, Kapalı Sulama Şebekesi, Kangal Şekerpınar Köyü Hayvan İçme Suyu Tesisi, Yem Bitkileri Üretiminde Tarımsal Mekanizasyon Şartlarının İyileştirilmesi ve Atölyesiz Okul Kalmasın projeleri, destek almaya hak kazandı. DAP tarafından yıl boyunca yeni projelere desteklemeler devam edecek. 

-Sivas Daha Çok Proje Üreterek Hibe Almaya Kararlı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, yaptığı açıklamada; Sivas’ın her yıl olduğu gibi bu yılda Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından hazırlanan projelerle destek almaya devam ettiğini söyledi.

Sivas’ta tarım ve hayvancılık alanında önemli projeler uygulanmaya devam ettiğini anlatan Vali Şimşek; “Hazırladığımız projelerle şehrimizin ekonomik ve sosyal yapısına katkı sunmaya devam edeceğiz. Hedefimiz DAP’tan daha çok istifade etmek, proje sayısını artırmak.” dedi. 

İlimizde, hayvancılığın altyapısının iyileştirilmesi ve bitkisel üretimin yaygınlaştırılmasının çiftçilerin üretim kapasitesine ciddi oranda katkı sağladığını dile getiren Vali Şimşek; “Bu noktada her hazırlanan proje ayrı bir önem arz etmektedir. Ürün çeşitliliğinin artığı ilimizde, devletimizin destekleriyle çiftçimiz daha çok üretmeye başladı. Bizlerde üretimi teşvik etmek ve yeni finansal kaynaklar elde etmek amacıyla çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz” dedi.

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sivas'ta Et fiyatlarında artış önlenemiyor!

Sivas'ta Et fiyatlarında artış önlenemiyor!

19-04-2024 - Sivas

HUZUR HAKLARI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ…

HUZUR HAKLARI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ…

18-04-2024 - Sivas