Serdar İnce’den Hakan Demirgil’e cevap!

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce Eski Sanayi Bölgesi ile ilgili cevap niteliğinde açıklama yaptı. Başkan İnce’nin açıklaması şöyle;

Sivas - 30-11-2022 22:19

Serdar İnce’den Hakan Demirgil’e cevap!

Dün yaptığımız basın açıklamasında da değindiğimiz gibi
Biz biliyoruz ki Belediyemiz bu konudan kendine bir mağduriyet yaratacak,
Biz biliyoruz ki orda hak sahiplerine bizi kötü gösterecekler,
Biz biliyoruz ki burdan bir çok kurum kendine kazanım çıkaracak,

Ve

Biz biliyoruz ki en doğru kararı sağ duyulu halkımız verecektir…
Basından takip ettiğimiz kadarı ile Sayın Hakan Demirgil konu ile açıklama yapmış. Bizim en son isteyeceğimiz husus STK Başkanları ile polemik yaşamaktır. Bundan sonrada yaşanmaması için tüm açıklama yapacak temsilcilerimizin olaya imar kanunları özelinde bakarsa daha sağlıklı olacaktır.
Onun için birkaç hususu açıklığa kavuşturmak gereklidir.

-Konu esnaf mağduriyeti değildir, imar yönetmeliği ile ilgili kanuna aykırılıktır, teknik konudur, duygusallık yada mağduriyet söz konusu değildir.
-Açıklama yapan STK Temsilcilerimizin öncelikle açıklama yapmadan önce varsa, teknik danışman ekiplerine konuyu irdeletip açıklama yapmaları daha sağlıklı olacaktır, yapılan algının vebali büyüktür.

-Konu 80 dönümlük Eski Sanayi bölgesi ile ilgili bir konu değildir, sadece ön kısımda yapılan iş merkezleri ile alakalıdır. Tüm alan üzerinden polemik yaratılmaktadır.

-Ne yazık ki ön tarafta gösterilen hassasiyet ve duyarlılık arka tarafta kalan 70 dönümde gösterilmemektedir. Orda mağdur olan insanlar hala yok sayılmaktadır.

-Yaptığımız uyarıların muhatabı, işin sahibi ve şehrin imarından sorumlu Sivas Belediyesidir.

-Orda yaklaşık 30 yıldır askıda bekletilerek bugüne kadar göz ardı edilen esnafımızın sorunu, bugüne ait değildir, geçmişin hesabını bugüne kesmek ahlakı değildir. O yüzden orda ekmeğinin derdinde olan insanlar üzerinden bir duruş sergilemek doğru değildir.

-Biz eleştirilerimizi Sivas ta yaşayan 400 bin kişinin özelinde yapmaktayız, şahıslar ve kişiler üzerinden bir eleştirimiz yoktur. Hakkını savunduğumuz tüm Sivas halkıdır.

-Sivas bir bütündür, kanunlar tüm insanlar için eşittir. Kanunları yok sayan belediye eleştirileceği yerde, gerçekleri söyleyenler suçlanmaya çalışılıyorsa orda hakkaniyet yoktur. Yavuz hırsızı ev sahibini bastırır misali, haklı iken suçlu gösterilmek doğru değildir.

-Burada esnaf mağdur ediliyor diye hak aramaya çalışanlar Küçük Sanayii sitesinde otopark yapamadığı için ruhsat alamayan esnafın niye yanında yer almamış konuyu dillendirmemiştir.

-Sivas ın çeşitli bölgelerinde yaklaşık 2 yıldır bodrumunda otopark çözemediği için ruhsat alamayan onlarca esnafın, ticaret erbabının ve müteahhittin yanında niye duruş sergilenmemiş, konu dile getirilmemiştir.

-Daha hafriyat alınmadan önce dile getirdiğimiz hususları göz ardı eden, kulak asmayan Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin bey ve Özbelsan Genel Müdürü Ahmet Kuzu beyin hiç mi suçu yoktur.

-Buradan işyeri sahipleri esnafımızı empati yapmaya çağırıyoruz, kendi evlatları teknik insan olsa ve bu binaların projelerini imara aykırılıklarını bilerek imzalatılsa, aradan geçen 10 yıl sonrasında olası bir yangında burada bir can kaybı yaşansa, o günün şartlarında kanun önünde suçlu o insanlar olacaktır. Mahkeme de ne yazık ki bu konuda açıklama yapan ne başkanlar olacak ne bu sorunu çözdüm diyen idareciler nede mal sahipleri. Yaşanan deprem felaketleri sonucu günah keçisi her zaman, kağıt üstünde projeyi hazırlayan teknik insanlar olmuştur.

-Bizim çağrımız burada en büyük sorumluluğu taşıyan, hatayı yapan Sivas Belediyesidir. Hatasını düzeltecekte gene kendisidir.

-Yaklaşık 3 aylık kış döneminde, Sivas ta inşaat yapan tüm firmalar, resmi olarak beton dökümleri ve imalatları ilgili kurum yazıları ile durdurulur. Bu dönem başlamak üzeredir ve bir fırsattır. Yapılan eksiklikler kabul edilip düzeltilirse kazan Sivas olacaktır.

-Bugün iktidar güçlüdür, belediyede güçlüdür, güçlünün yanında olmaktansa doğrunun yanında Sivas halkının yanında ,olmak daha kıymetli ve anlamlıdır.”

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İlbeyliler Derneğinin yeni Başkanı Recai Gülez oldu

İlbeyliler Derneğinin yeni Başkanı Recai Gülez oldu

22-04-2024 - Sivas

İLK TAZİYE YEMEĞİ BİZDEN…

İLK TAZİYE YEMEĞİ BİZDEN…

20-04-2024 - Sivas