Sivas Kamuoyu SBTÜ yeni rektörünün kim olacağını merak ediyor!...

Sivas Kamuoyu yıl sonunda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi görev süresi sona erecek olan Rektör Mehmet Kul göreve tekrar atanıp atanamayacağını veya yerine kimin atanacağını merak ediyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi - 31-10-2022 02:55

Sivas Kamuoyu SBTÜ yeni rektörünün kim olacağını merak ediyor!...

Aralık 2018 den beri Sivaslı olmayan  Kahmramanmaraş/Elbistan'lı Prof.Dr.Mehmet Kul tarafından yönetilen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) rektörlüğüne Kul’un tekrar atanıp atanmayacağı merak konusu.

Kamuoyu, seçmen 2023 seçimleri öncesi Sivas siyasetinin bu anlamda nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu.

Kamuoyu, seçmen  Sivas iktidar  Milletvekillerinin, siyasilerinin 2018 yılındaki gibi bir siyaset izleyip izlemeyeceklerini hassasiyet ile takip ediyor.

Yaklaşık 4 yıl gibi bir uzun süreyle Prof.Dr.Mehmet Kul tarafından yönetilen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Sivas’a ne katkı sağladığı kamuoyu tarafından bilinmiyor.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde görev yapan Prof.Dr.Tolga Karaköy gibi Sivaslı başarılı bilim insanlarının çalışmaları Sivas’a katkıları kamuoyu tarafından bilinirken, göz doldururken, Rektör Prof.Dr.Mehmet Kul’un varsa da önemli çalışmaları Sivas halkına, kamuoyuna katkıları, dokunuşları bilinmiyor, hissedilmiyor!

Kasım ayı içerisinde Rektör Adayı olmak isteyenlerin başvurusu duyuru ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başlayacak.

Prof.Dr.Tolga Karaköy gibi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde görev yapan öğretim üyelerinin rektör Kul’a karşı aday olup olmayacaklar noktasında bir resmi açıklamaların olmayışı biliniyor.

Bazı Sivaslı çevrelerinin otla, çiçekle, böcekle, fideyle serayla, çamurla, toprakla uğraşan sadece günübirlik, sözde çalışmaları ile göz boyayan, şekil peşinde koşan, öğretim üyelerinin de yönetimsel olarak başarı sağlayamayacağına, hiçbir sözlerine güvenilemeyeceğine inanılması gerektiğine, Sivaslı da olsa siyasi, dünya görüşü ne olursa olsun rektörlük yapamayacaklarına ve bu gibi tiplerden uzak durulması, hiçbir destek verilmemesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden en az 20 Öğretim Üyesinin Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Rektör olabilmek için başvuruda bulunacağı konuşulurken, şehir dışından da bu sayının toplamda 80 olacağı edinilen bilgiler arasında.

Sivas halkı ve akademik camia 2023 seçimleri öncesinde Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin somut, gözle görülür bir atlıma, heyecana kavuşabilmesi için Sivaslı bir rektör tarafından yönetilmesi gerektiğine vurgu yapıyor ve istiyor.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Sivas'ta...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Sivas'ta...

09-12-2022 - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

SBTÜ 4 yıl sonra ilk defa kapılarını basına açtı!

SBTÜ 4 yıl sonra ilk defa kapılarını basına açtı!

07-12-2022 - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi