MUVAZZAF STATÜ VE SEYYANEN 1 DERECE İSTİYORUZ

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan uzman çavuşların sıkıntılarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Gündem - 24-10-2022 16:12

MUVAZZAF STATÜ VE SEYYANEN 1 DERECE İSTİYORUZ

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan uzman çavuşların sıkıntılarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Uzman çavuşların muvazzaf statüye geçirilerek mesleki güvence altına alınmaları gerektiğini belirten Doğan, emekli olmuş  birinci dereceye düşememiş personele seyyanen bir derece verilmesini de istediklerini söyledi.

BAKANLIĞININ BÜTÇESİNE BİR TL BİLE KÜLFET GETİRMİYOR

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan yaptığı basın açıklamasında ,“Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 200 bin civarında uzman çavuş görev yapıyor.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, bugüne kadar sorunlarımıza, sıkıntılarımıza duyarsız kalmadılar. Şimdi de onlardan uzman çavuşlarımızın muvazzaf statüye geçirilerek mesleki güvence altına alınmalarını istiyoruz. Uzman çavuşların mesleki güvenceye alınması Milli Savunma Bakanlığının bütçesine bir TL bile külfet getirmiyor. Böylelikle TSK nitelikli personelinden de mahrum kalmamış olacak.” dedi.

2016 YILINDA ASTSUBAYLARA SEYYANEN BİR  DERECE VERİLMİŞTİ

 Uzman çavuşların sözleşme ile çalışıp kadrolu şehit olduğunu belirten Doğan, “Uzman çavuşların muvazzaf statüye geçirilmesini bekliyor ve talep ediyoruz. 2016 yılında emekli olmuş, birinci dereceye düşememiş emekli astsubaylarımıza devletimiz seyyanen bir  derece vererek, birinci dereceye düşemeyen personelin birinci dereceye düşmesinin önünü açmıştır. Bizler de uzman çavuş kardeşlerimize emekli olmuş resen emekli edilmiş 6000 sayılı kanun mağduru arkadaşlarımıza seyyanen bir derece verilmesini talep ediyoruz. Uzman çavuşlara 3600 ek gösterge verildikten sonra üçüncü dereceden dördüncü dereceden emekli edilmiş uzman çavuşlar aldıkları maaşlar çok düşük derecede kalacaktır. Bu da personelin ailesi ve sevdikleriyle birlikte mağduriyet yaşamasına sebebiyet verecektir bunun önüne geçebilmek amacıyla hükümetimizin uzman çavuşlara emekli uzman çavuşlara bir defaya mahsus seyyanen bir derece verilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

AİLELERİMİZ YARARLANAMIYOR

Uzman çavuşların alım amacı dışında görevler yaptırıldığını belirten Doğan “Bu durum personeli moral ve motivasyon açısından olumsuz yönde etkiliyor. Bizler uzman çavuşların alım amacı dışında görevler yaptırılmamasını istiyoruz. Bunun haricinde uzman çavuşların okulda geçen eğitim süreleri çok kısa yeterli değil, uzman çavuşlara Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde en az bir yıl eğitim verilmesini talep ediyoruz. Atama yönetmeliğimizin bulunmaması, uzman çavuşların aldıkları kıdem işaretlerinin rütbeden sayılmaması, sosyal tesislerden orduevlerinden bizlerin ve ailelerimizin yararlanamıyor olması büyük sıkıntılara neden oluyor.” diye konuştu.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan ve Özel çay davetinde buluştu: Randevu netleşti

Erdoğan ve Özel çay davetinde buluştu: Randevu netleşti

24-04-2024 - Gündem

Devlet erkanı Anıtkabir'de

Devlet erkanı Anıtkabir'de

23-04-2024 - Gündem