SUSUZ SİVAS

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu son günlerde gündemden düşmeyen Sivas'ın su sorunu ile alakalı yaptığı açıklamada "Sivas Belediyesi'nin geçtiğimiz gün yaptığı açıklama bizlere şunu kanıtlamaktadır ki şehrimiz büyük bir su sorunu ile karşı karşıyadır." dedi.

Sivas - 22-09-2022 12:43

SUSUZ SİVAS

54234Sözlerine "Şehrimizin can damarı olan 4 Eylül barajı her geçen gün kuruyor. Bu da şehrimiz için büyük bir tehdit oluşturmakta. Sivas Belediyesi üzerine düşeni yapmalı" diyerek devam eden Karasu "Belirli aralıklarla Sivas'ın neredeyse tüm mahallelerinin sularının çalışma bahanesi ile kesilmesi bizlere acı gerçeği göstermektedir. Bu da Sivas'ın artık "Susuz Sivas" olduğudur. Oysa ki Sivas'ta geçtiğimiz kış ve bahar mevsimi yağış açısından bereketli geçti. Buna rağmen 4 Eylül Barajında su seviyesi istenen seviyeye gelmedi. Bunun sebebi ne olabilir? Barajın fiziki yapısında herhangi bir sıkıntı mı var?" dedi.

Ayrıca su kesintisi yapılacak olan mahalleler arasında Karşıyaka Mahallesi'nin bulunmamasına değinen Başkan Karasu, "Biz İYİ Parti olarak şehrimizin her bir mahallesini karış karış geziyoruz. Gezdiğimiz ve vatandaşlarımızın derdini dinlediğimiz mahalleler arasında Karşıyaka Mahallesi de var. İYİ Parti olarak Karşıyaka Mahallesini gezdiğimizde mahalle sakinlerinden en çok duyduğumuz şey 'Sularımız Kızılırmak'ın kenarına vurulan bir kuyudan geliyor. Rengi sapsarı ve adeta çamur akıyor. Bu su bize reva mı?' cümleleriydi" dedi.  Belediyenin son açıklamasında Karşıyaka Mahallesi'nde su kesintisinin olmaması bir bakıma bu mahalleye suyun kuyudan sağlandığına kanıt olduğunu ifade eden Karasu "Karşıyaka Mahallesi sakinleri adeta insan haklarına bile aykırı olan kirli suya maruz bırakılıyor. İnsanlar bu su yüzünden çeşitli hastalıklar ile karşılaşabilir. Belediyeyi bu sorunu çözmeye davet ediyoruz." Sözleri ile açıklamasını tamamladı.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sivas'ta Et fiyatlarında artış önlenemiyor!

Sivas'ta Et fiyatlarında artış önlenemiyor!

19-04-2024 - Sivas

HUZUR HAKLARI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ…

HUZUR HAKLARI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ…

18-04-2024 - Sivas