FED kararı sonrası dolar, euro ve altında son durum

FED kararı sonrası Dolar, Euro, altın ne kadar oldu? Piyasaların merakla beklediği FED kararı açıklandı. Politika faizi 75 baz puanlık artışla yüzde 3,25'e yükseldi. ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan kararın ardından döviz kuru ve altında dalgalanma yaşandı. Karar öncesi dolar artış gösterirken, altın dibe vurmuştu. Peki; FED kararı sonrası Dolar, Euro, altın ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ekonomi - 22-09-2022 07:05

FED kararı sonrası dolar, euro ve altında son durum

FED kararı sonrası Dolar, Euro, altın ne kadar oldu? Piyasaların gözü kulağı FED kararına çevrilmişti. ABD Merkez Bankası 5. kez faiz artırımına gitti. Politika faizi 75 baz puanlık artışla yüzde 3,25'e yükselirken, dolar ve altında ufak bir düşüş yaşandı.

FED FAİZ KARARI NE OLDU?

FED politika faizini 75 baz puan artırarak, faizi 3.00-3.25 bandına yükseltti.

FED KARARI SONRASI DOLAR NE KADAR?

Dolar endeksi güne yüzde 0.15 yükselişle 110.36 seviyesinde başlamış, gün içerisinde 110.80'i aşarak 20 yılın zirvesine ulaşmıştı.

Yurtiçinde ise dolar/TL sabah saatlerinde 18.31'den işlem gördü. Gün içinde 18.34'e kadar çıktı. FED kararının ardından dolar 18,33'e geriledi.

FED KARARI SONRASI ALTIN NE KADAR?

FED kararı öncesi gram altın alış fiyatı 1.000 lira altına gerilemişti, faiz artımının ardından gram altının alış fiyatı 976,46'e düşerken, satış fiyatı ise 976,74 oldu.

BORSA GÜNÜ DÜŞÜŞLE TAMAMLADI

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 31,74 puan azalırken, toplam işlem hacmi 59 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,99, holding endeksi yüzde 0,47 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 6,95 ile madencilik, en çok kaybettiren ise bankacılık oldu.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesi piyasalardaki dalgalı seyir sürdüğünü belirterek, karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma ve güncellenen makroekonomik projeksiyonlarda para politikasının gelecek dönem seyrine ilişkin ipuçlarının aranacağını söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam yüzde 84 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini kaydeden analistler, kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını dile getirdi.

Analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararının piyasaların odak noktasında olacağını belirtti.

Veri gündeminde yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Avro Bölgesinde tüketici güven endeksinin öne çıkacağını ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.200 puanın destek, 3.300 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin çoğu, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 13'te sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 13 oldu.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Motorine indirim geldi

Motorine indirim geldi

23-03-2024 - Ekonomi

Faiz kararının ardından dövizde son durum

Faiz kararının ardından dövizde son durum

21-03-2024 - Ekonomi