Erdoğan'dan gençlere: Ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bugün bir lisede gençlere seslendi. Erdoğan, "Devletinize laf söyletmeye, kendi ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın. Tarihimizle her zaman iftihar edin" dedi.

Gündem - 12-09-2022 13:01

Erdoğan'dan gençlere: Ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın

Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 yıllık iktidar sürecinde eğitim alanında yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

20 yıl önce belirledikleri odaklardan birinin eğitim olduğunu söyleyen Erdoğan, bundan hiç taviz vermediklerini belirterek "Kalabalık sınıf sorununu çözüp, öğretmen atamaları yapıp, okullarımızı en modern imkanlarla donatıp, spor salonu, laboratuvar sayımızı artırdık. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak velilerimizi kırtasiyelerde dolaşmaktan kurtardık. Bizim öğrencilik dönemimizde 10 gün kırtasiye sıralarında beklerdik kitap alalım diye" dedi.

Öğrencilerin artık hem ders hem de yardımcı kitaplarını masalarında bulduklarını ifade eden Erdoğan, seçmeli derslerle öğrencilere ilgilerine göre eğitim imkanı verdiklerini söyledi. Kendi iktidarlarından önce kız çocuklarında okullaşma oranının yüzde 39 olduğunu belirten Erdoğan, "Şimdi yüzde 90'lara çıktı. Köy okullarında aynı şekilde modern bir sistem kurma çalışmalarımız artarak devam ediyor" diye konuştu.

erdogan.jpg

'Kendi ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın'

Amaçlarının eğitimli, iyi bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

TEKNOFEST kuşağı da bize gösteriyor. Çocuklarımıza sıkı sıkıya sahip çıkarak yetiştirmeliyiz. TEKNOFEST kuşağını en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyorum. Yeter ki mücadele edelim, azim ve sabır gösterelim. Son dönemde gençlerimizin edindiği başarılar doğru istikamette gittiğimizin göstergesidir.

Sizler anne babalarınızın olduğu kadar devletimizin ve milletimizin de göz bebeğisiniz. Sizin iyi bir eğitim almanız için çalışıyoruz. Ama size düşenler de var. Tarihinizi iyi bilmelisiniz. Eskisi gibi gençleri tehdit olarak gören değil, gençlerini önemseyen, değer veren bir devlete, cumhurbaşkanına sahipsiniz. Dünyanın en köklü milletlerden birinin mensubu olduğunuzu unutmayın. Devletinize laf söyletmeye, kendi ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın. Tarihimizle her zaman iftihar edin. Büyüğü saymak, küçüğü sevmek, her zaman orta yolda durmak bizim kültürümüzün temelidir.

"Dijital dünyanın olumlu yönlerinden faydalanırken sosyal medyanın, bilgisayar oyunlarının sizi sevdiklerinizden ayırmasına izin vermeyin. Ailenizle sohbet edin" diyen Erdoğan, kendi torunlarına da sık sık "Oku, düşün, uygula, neticelendir" prensibini hatırlattığını söyleyen Erdoğan gençlere de aynı tavsiyede bulundu.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
18 Mart Zaferi'nin 109. yıl dönümü

18 Mart Zaferi'nin 109. yıl dönümü

18-03-2024 - Gündem

AK Parti’den istifa etti, 700 kişiyle DEVA Partisi’ne katıldı

AK Parti’den istifa etti, 700 kişiyle DEVA Partisi’ne katıldı

06-03-2024 - Gündem