HSBC 2023 yıl sonu dolar Türk Lirası kuru tahminini yükseltti

Dolar -Türk Lirası kuru uzun süredir dalgalı bir seyir izliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası vatandaşları dolarlarını bozdurmaya davet etse de vatandaşlar mevduatlarını döviz cinsinde tutmaya devam ediyor. Dolar kurunun Türk Lirası karşısında yükseleceği belirtilen rapor ve analizlere bir yenisi daha eklendi. HSBC 2023 yıl sonu dolar Türk Lirası kuru tahminini yükseltti.

Ekonomi - 10-08-2022 17:00

HSBC 2023 yıl sonu dolar Türk Lirası kuru tahminini yükseltti

HSBC dün yayınladığı raporda, Türk Lirası’nın dördüncü çeyrekte daha fazla değer kaybı baskısı ile karşı karşıya kalabileceğinin altını çizdi. Banka, USD-Türk Lirası için daha önce 17,5 olarak açıkladığı 2022 yıl sonu tahminini 19,5 lira olarak revize etti. 

3 LİRA YÜKSELECEK

HSBC'nin 2023 dolar kuru tahmini ise dudak uçuklattı. Eğer HSBC'nin tahmini doğru çıkarsa en az 3 lira daha yükselecek. Doların 3 lira yükselmesi ise birçok sektörü olumsuz etkileyecek. 

“Beklediğimiz gibi, TRY artan enflasyonun reel faizleri daha da bastırmasının etkisiyle son aylarda zayıfladı, “liralaşma” etkisi ivme kaybetti ve cari işlemler açığı genişledi” değerlendirmesini yapan HSBC, turizm sezonunun tepe noktası geçildikten sonra cari işlemler açığında genişlemenin hızlı şekilde daha da kötüleşebileceğini ifade etti.  

18 LİRADAN 21 LİRAYA ÇIKARDI

Para politikasında bir değişiklik olacağını düşünmek için çok az neden gördüklerini belirten HSBC, Merkez Bankası'nın (TCMB) artan enflasyona geleneksel politika tedbirleri ile yanıt vermediğini ve bu durumun değişeceğine dair işaret olmadığı da belirtti. HSBC, dolar Türk Lirası kuru için 2023 ikinci çeyrek sonu tahminini de 18,2 TL'den 21,0 TL'ye çıkardı. 

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Motorine indirim geldi

Motorine indirim geldi

23-03-2024 - Ekonomi

Faiz kararının ardından dövizde son durum

Faiz kararının ardından dövizde son durum

21-03-2024 - Ekonomi