Başkanlar Kurulu, STSO'nın ev sahipliğinde bir araya geldi.

42 STK’dan oluşan Başkanlar Kurulu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ev sahipliğinde bir araya geldi.

Sivas - 05-08-2022 14:23

Başkanlar Kurulu, STSO'nın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısında Sivas’a dair önemli konular görüşülerek yol haritası belirlendi.

Başkanlar Kurulu Başkanlığını görevini de yapan Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, Başkanlar Kurulu adına yaptığı konuşmada şehirde birlik ve beraberliğin sağlanmasının çok önemli olduğunu ve Sivas’ın en önemli markasının Demirağ OSB olduğunu söyledi.

Başkanlar Kurulu toplantılarının ve kurulun çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Eken, “Şehrimizin iş insanı, STK’sı, esnafı, çiftçisi hepsinin temsilcisi burada. Hepimiz kendi seçmenlerimizin seçtiği oylarla gelen, seçimlerle göreve gelen başkanlarız. Bizleri seçip buraya gönderen kesimde hem şehrin eksikliklerini, hem kendi sektörlerinin eksikliklerini ve taleplerini ileterek, gündeme taşımak, gerekli yerlere götürmek ve çözüm aramak için seçtiler bizleri. Buradaki başkanlarımızın hepsi de görevlerini layıkıyla yapmaktadır. Göreve yeni gelen başkanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Başkanlar Kurulu ile şehrin öncelikli sorun ve sıkıntıları ile iş dünyasının sorunlarını sık sık istişare ettiklerini dile getiren Başkan Mustafa Eken, “TOBB Ekonomi Şurasında, Cumhurbaşkanı yardımcımız Fuat Oktay’a ve bakanlarımıza, iş dünyamızın tüm sektörlerimizin sorunlarını ilettim. Üyelerimiz ve özellikle kamuya iş yapan müteahhitlerimiz kredi almakta güçlük çektiğini ilettik. Bu konuda Kredi Garanti Fonu (KGF) garantörlüğünde bir kredi uygulaması yapılmasını talep ettim. Özellikle kamu müteahhitlerimizin alacağı karşılığında KGF limitleri tanınmasını ilettik. 1.OSB’nin durumunu ilettik. Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınmasını talep ettik. Başkanlar Kurulumuzun belirlediği sorun ve sıkıntılarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, gerekli girişimlerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Demirağ OSB’de yatırımların ve yer tahsislerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Eken, “Sivas’ın en önemli markası Demirağ OSB’dir, bizim gözbebeğimizdir. Buraya hep birlikte sahip çıkacağız. 1 OSB, Şarkışla, Gemerek ve şehrin tamamının cazibe merkezine alınması için çalışacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece Sivas’ın tamamı kararnamede cazibe merkezine alınır. Ama bunu birlik ve beraberlik içerisinde olursak yapabiliriz. Şehri bugüne kadar bütünleşemediğimiz için hak ettiği yere getiremedik. Ama bugün birlik ve beraberliğimiz var. Bu birlik ve beraberliğimizi de bozmaya çalışanlar var. Şehrin huzurunu bozmaya, birlikteliği bozmaya çalışanlar var. Bizler, eleştiriye de hesap vermeye de açığız. Ama bizler şehrin geleceği için hepimiz yol almışken kimse de bizi yolumuzdan döndüremez. Bu da böyle biline. Kişilere odaklı başkanlar kurulu olsaydık bugün bir arada olamazdık. Sivas’ta Başkanlar Kurulu olduğu müddetçe Sivas’ın sırtı yere gelmez” ifadelerini kullandı.

STK başkanları da Başkan Mustafa Eken’e başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, şehir için yürütülen çalışmalarda yanında olacaklarını söyledi.

Yapılan toplantıda 10 STK başkanından oluşan Yürütme Kurulu seçildi. Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısında görüşülen öncelikli konular ise şu şekilde; Cazibe Merkezi kapsamına alınan illerde OSB ayrımı bulunmamaktadır. Bu anlamda Sivas’ta da 1.OSB, Gemerek ve Şarkışla OSB’ler başta olmak üzere şehrin tamamı teşvik kapsamına alınması gerekmektedir.

Sivas’ı 2,5 saatte Ankara’ya bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren’in ivedilikle faaliyete geçmesi şehrimiz için en önemli konulardan biridir. Bu konuda gerekli görüşmeler ve incelemelerin yapılarak konunun takipçisi olunmalıdır.

Numune Hastanesi başta olmak üzere il merkezi ve ilçelerimizdeki doktor açığının kapatılması, hastane ve yatak yetersizliği halinde yeni hastane açılması için çalışmalar yürütülmelidir. Ayrıca ihtiyaç halinde ikinci özel hastane için cazip teklifler hazırlanmalıdır.

Hayvan Pazarının acilen faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Kurban Pazarı için uygun bir yer temin edilmelidir.

Tarım ve Hayvancılık kapsamında üniversitelerle işbirliği yapılmalı, modern tarım anlamında çiftçilerin bilgilendirilmesi sağlanmalıdır.  

Demirağ OSB’de altyapı çalışmaları ile Lojistik Köy yapım çalışmaları hızlandırılmalıdır.  

Sivas, Üniversiteler Şehri haline getirilmeli, özel üniversite kurulması konusunda da teşvik edilmelidir.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ONU RAHMETLE ANIYORUZ...

ONU RAHMETLE ANIYORUZ...

29-03-2024 - Sivas

HOCAMIZI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ DA…

HOCAMIZI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ DA…

29-03-2024 - Sivas