Bakırçay Üniversitesi'nde adrese teslim kadroya tam gaz devam

Bakırçay Üniversitesi, adrese teslim kadro ısrarını sürdürüyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında gündeme getirdiğimiz kadro ilanı oluşan tepkilerin ardından iptal edilmişti. Aradan geçen yaklaşık 5 aylık sürenin ardından İzmir Depremi’nin etkisinin sürdüğü zamanlarda üniversite yönetimi yeniden aynı kadro için ilana çıktı.

Emlak - 15-11-2020 13:11

Bakırçay Üniversitesi'nde adrese teslim kadroya tam gaz devam

Temmuz ayında “Bakırçay Üniversitesi'nden adrese teslim kadro ilanı!” başlığıyla ülke gündemine taşıdığımız kadro ilanı, haberimizin ardından iptal edilmişti. Tüm Türkiye’yi etkileyen İzmir’deki 6,9’luk depremi Bakırçay Üniversitesi fırsata çevirdi. Üniversite yönetimi tarafından haberimiz sonrası iptal edildiği açıklanan ‘Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı bölümünce açılan ilanda 1 kişilik öğretim görevlisi kadrosu’ ilanı yeniden açıldı.

Izmirgundemi.net'in özel haberine göre; 4 Kasım 2019 tarihli ilanda üniversite yönetimi 9 öğretim görevlisi için başvuru açtı. İlanın 7. sırasında  Fen – Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Ana Bilim Dalı tarafından Dr. Öğretim Üyesi alımı için ‘Doktorasını Türkiye Cumhuriyeti Tarihi üzerine yapmış olmak,  çok partili dönem sonrası siyaset ve darbeler ile ilgili çalışmaları bulunmak’ şartları istendi. Temmuz ayında iptal edilen kadro aradan geçen yaklaşık 5 aylık zamanda yeniden ve aynı şartlarla  ilana çıkıldı. İlandaki şartları ise sadece S.A isimli Celal Bayar Üniversitesi’nde bir kişinin karşıladığı gazetemize ulaşan kişiler tarafından iddia edildi.

'YÖK'E RAĞMEN AYNI İLAN'

Bakırçay Üniversitesi, ısrarla açtığı kadro ilanıyla YÖK'ün kriterlerini yeniden uygulamamış oldu. YÖK’e göre üniversite tarafından verilen ilanda ”Darbe” gibi ifadelere yer verilmesi ile birlikte,  “objektif ve denetlenebilir olan ifadeye aykırı olarak” kişinin özel çalışma alanını işaret edilmiş durumda olduğu aktarıldı. Ayrıca belirtilen kriterlerin yan konu olduğu ve özel kriter olamayacağı belirtildi.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı

24-11-2023 - Emlak

Dağgez bugün Tokat’ın Erbaa ilçesinde

Dağgez bugün Tokat’ın Erbaa ilçesinde

30-10-2022 - Emlak