ABD'den, İstanbul'da 'terör saldırı' uyarısı

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul'da terör saldırısı olabileceği konusunda vatandaşlarını uyardı. ABD, Türkiye’deki konsolosluklarını ve diplomatik temsilciliklerini geçici olarak askıya alındığı iddia edilmişti, ancak ABD Ankara Büyükelçiliği bu kararı daha almadıklarını söyledi.

İstanbul - 23-10-2020 15:54

ABD'den, İstanbul'da 'terör saldırı' uyarısı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği vatandaşlarını, İstanbul ve Türkiye’nin diğer kentlerinde ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırısı ve insan kaçırma olayları konusunda 'güvenilir istihbarat bilgileri' nedeniyle uyardı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği bugün internet sitesinde yayınladığı duyuruyla vatandaşlarını, İstanbul ve Türkiye’nin diğer kentlerinde ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırısı ve insan kaçırma olayları konusunda 'güvenilir istihbarat bilgileri' nedeniyle uyardı. 

Büyükelçilik ABD vatandaşlarını, büyük iş merkezleri ya da alışveriş merkezleri dahil olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının toplanabileceği yerlerde daha dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Büyükelçilik ayrıca ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İstanbul, İzmir ve Adana başkonsolosluklarında vize ve diğer hizmetlerin geçici olarak askıya alındığı iddia edilmişti.

BÜYÜKELÇİLİK'TEN KRT'YE AÇIKLAMA

KRT ekibinin ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ile iletişime geçti. Büyükelçilik KRT'ye 'terör uyarısı'nı doğrularken, konsoloslukların  vize ve diğer hizmetlerin geçici olarak askıya alınması ile ilgili henüz karar vermediklerini, toplantıların sürdüğünü, alınan kararı akşam saatlerinde açıkyalayacaklarını belirtti.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İstanbul Boğazı’nda Tarihi anlar...

İstanbul Boğazı’nda Tarihi anlar...

29-10-2023 - İstanbul

Türk Donanması, 100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı'na giriş yapıyor

Türk Donanması, 100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı'na giriş yapıyor

29-10-2023 - İstanbul