Dünya önlem almaya çalışıyor; Koronavirüs'ten ölenlerin sayısı 259'a çıktı

Çin'de ortaya çıkan ve daha sonra başka ülkelere de yayılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 259'a çıktı.

Dünya - 01-02-2020 08:29

Dünya önlem almaya çalışıyor; Koronavirüs'ten ölenlerin sayısı 259'a çıktı

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) küresel sağlık acil durumu ilan etmesinden bir gün sonra Çin, Koronavirüs ile bağlantılı olarak 45 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Bütün ölümlerin salgının başladığı Vuhan kentini de içinde bulunduran Hubei bölgesinde meydana geldiği belirtildi.

Cuma itibariyle Çin'de 2 binden fazla kişiye daha teşhis konulmasıyla Çin'de Koronavirüs vakalarının 10 bini aştığı duyuruldu. Dünya çağındaki vakaların sayısı da 11 bini geçti.

Şu ana kadar 27 ülkede Koronavirüsü vakası görüldüğü doğrulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamalarda Çin'den Türkiye'ye gelen 11 bin kişinin tarandığını, Türkiye'ye giriş yapan şüpheli vaka olmadığını söyledi.Çin'e gönderilen Koca Yusuf adını taşıyan ambulans uçak sabah saatlerinde Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri, "Türk ve dost ülke vatandaşlarını Sağlık Bakanlığı personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin’in Vuhan kentinden havalandı" açıklamasında bulundu

Birçok ülke virüsün yayılmasını önlemek için önlemler alırken son olarak dün ABD son iki haftada Çin'i ziyaret eden yabancı vatandaşları ülkeye almama kararı aldı.

John Hopkins verilerine göre virüsten şu ana kadar 252 kişi tamamen kurtuldu.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TAÇSAV VAKFI ATATÜRK HİZMET ÖDÜLLERİ KIBRIS’TA

TAÇSAV VAKFI ATATÜRK HİZMET ÖDÜLLERİ KIBRIS’TA

14-11-2023 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi

20-10-2023 - Dünya