Davutoğlu’nun kuracağı partinin isimi, logosu ve tüzüğü belli oldu

AKP'den ihracı istenince istifa kararı alan Ahmet Davutoğlu, uzun süredir yeni parti çalışmalarını sürdürüyordu. Önümüzdeki hafta yeni partisinin resmi duyurusunu yapmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu'nun, kurduğu partinin adı ve logosu ortaya çıktı: Yaşam ve Adalet Partisi.

Politika - 10-12-2019 16:29

 Davutoğlu’nun kuracağı partinin isimi, logosu ve tüzüğü belli oldu
Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulacak yeni siyasi partinin isminin Yaşam ve Adalet Partisi (YAP) olacağı belirtiliyor. Bu isim için geçtiğimiz aylarda Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Avukat Ahmet Seba, Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yapmıştı.

AKP'den ihracının istendiği dönemde partiden istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni parti çalışmalarında sona yaklaştı. Davutoğlu'nun yeni partisinin adı ve logosuyla ilgili ortaya birçok iddia atıldı. Edinilen son bilgilere göre yeni partinin adının Yaşam ve Adalet Partisi (YAP) olacağı belirtildi. İddiaya kaynak olarak, Davutoğlu'na yakın bir ismin Türk ve Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı başvuru gösterildi.

YAP İÇİN BAŞVURUDA BULUNULDU

Kısa adı YAP olan ve logosunda "başak, "güneş" ve "terazi" simgeleriyle dikkat çeken Yaşam ve Adalet Partisi için TPE'ye başvuruda bulunan ismin 52061 sicil numarasıyla İstanbul Barosu'na kayıtlı Ahmet Seba olduğu bilgisine ulaştı. Stajyer avukatlığını tamamlayan Ahmet Seba'nın ofis açmak için 2 Aralık 2015 yılında ruhsat aldığı da edinilen bilgiler arasında bulunuyor.

AVUKATIN DAVUTOĞLU İLE BAĞLANTISI

Öte yandan, Ahmet Seba'nın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile olan yakın bağı da dikkat çekiyor. Seba'nın Ahmet Davutoğlu'nun AKP Genel Başkanı olarak katıldığı 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra, 316 milletvekili ile temsil edildiği TBMM 26. Dönem Milletvekilleri arasında bulunan ve Davutoğlu'na yakın olan üst düzey AK Partili bir siyasetçinin hukuk danışmanlığını yürüttüğü de öğrenildi.

Hilal üzerinde adalet terazisi olan şu dosya da bugün gündem oldu. Davutoğlu'nun kuracağı partinin hangi logoyu kullanacağı merak konusu oldu.

EKİBİNDE OLACAK BAZI İSİMLER

AKP'den ayrılarak Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket eden bazı isimler var. Bunlardan biri de Selim Temurci. AKP İstanbul İl Başkanlığı görevinden alınan Temurci, Davutoğlu'nun kurduğu yeni partide yer alacak. Davutoğlu'nun ekibinde yer alan diğer isimler ise şöyle: Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı, Ömer Ünal, Musa Arat.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan: Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

Erdoğan: Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

28-03-2024 - Politika

Ak Parti'den Emeklilerle İlgili Flaş Açıklama

Ak Parti'den Emeklilerle İlgili Flaş Açıklama

23-03-2024 - Politika