Kılıçdaroğlu: İşçiye gelince mi para yok? Beşli çeteye sınırsız para var ama

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi.

Politika - 03-12-2019 15:15

Kılıçdaroğlu: İşçiye gelince mi para yok? Beşli çeteye sınırsız para var ama

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bir süredir unuttuğumuz ama geçen salı günü Erdoğan’ın hatırlattığı bir olaya değinmek isterim. Demişti ki Man Adası konusunda Kılıçdaroğlu mahkemeye gitti ve tazminata mahkum oldu.

Man Adası’nda 1 sterline kurulan şirketin 15 milyon dolara ulaşan para trafiği vardı. Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’ın, kardeşi Mustafa Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen’in,dünürü Osman Ketenci’nin aldığı paralar vardı. Bunların tamamını belgeleriyle açıkladım.

 

 

 

Erdoğan hakkımda dava açtı. Davayı düşüren hakimleri görevden aldı. Yerine militan hakimleri atadı. Ve Cumhuriyet tarihinde görülmemiş tazminata mahkum etti. Ama ben haklıyım, Allah’ın huzurunda da insanların vicdanında da ben haklıyım.

Bir daha söylüyorum, yeniden söylüyorum, söylediğim her cümle, kullandığım her belge yüzde yüz doğrudur. Zaten hiç kimse de bu belgeleri yalanlamadı. Hiç kimse!

82 milyonun huzurunda bir kez daha soruyorum: Senin ailenin 15 milyon dolarlık servet elde etmene sebep olan şirket hangi şirket? Türkiye Cumhuriyeti Devletine vergi ödememek için Man Adasında bir şirket kuruluyor ve para Türkiye’ye vergisiz geliyor!

Kılıçdaroğlu, Ahilik Haftası kutlamalarının Kırşehir'den Konya'ya alınmasıyla ilgili konuştu: Her yıl Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlanır. Ama Kırşehir Belediyesi'ni Cumhuriyet Halk Partisi kazanınca Ahilik Haftası kutlamalarını Konya'ya aldılar bu sene. Şimdi merak ediyorum; İstanbul'un Fethi'ni nerede kutlayacaklar? Heralde onu da Bursa'da kutlarlar.

Esnaf, çiftçi vergi ödüyor. Erdoğan ailesi Man Adası’ndaki kumpas dolayısıyla 5 kuruş vergi ödemiyor. Ben bunları söyleyince yeniden tazminat davası açacağız diyorlar. Açmazsanız namertsiniz! Ben bütün davaları kazanacağım.

Hem Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacaksın hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vergi vermemek için dolaplar çevireceksin. Kimseden korkmuyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunacağım. Man Adası’nı tekrar hatırlattığı için Erdoğan’a teşekkür ederim.

15 Temmuz şehit ve gazileri için 309 milyon lira para topladılar. Paranın nereye gittiği belli değil. Hâlâ açıklayamadılar. Bu para nereye gitti? 2016 yılında Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 46 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bağış kampanyası düzenlendi. 52 milyon lira para toplandı.

Bu para nereye gitti? Çocuğunu terör saldırısında kaybetmiş aileye bağlanan aylık ise 121 lira 96 kuruş. Sizde hiç vicdan yok mu, sizde hiç ahlak yok mu?

Aile boyu malı götürüyorlar! Açlık, yoksulluk, sefalet nedir bilmiyorlar. Diyorlar ki bunu sorma. Ben sorunca kızıyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağım!

Tank Palet Fabrikası’nı da sormuştum. 20 milyon dolar. Bunu da Katar’a ve Erdoğan’ın akrabalarına verdiler. Kim bu Talip Öztürk?

Erdoğan Ailesi Türk savunma sanayisini ele geçirmeye çalışıyor. Erdoğan Ailesi’nin devletten nasıl beslendiğini herkese anlatacağım. Talip Öztürk kim dedim, dut yemiş bülbüle döndü. Cevap versene. Ethem Sancak çantacıdır. Tank Palet Fabrikası’nda esas iş Talip Öztürk’te.

Siyasetçi halka değil de ailesine hizmet ediyorsa, devletin en büyük fabrikalarını kendi ailesine beş kuruş para almadan veriyorsa bunun adı peşkeş çekmektir!

Devlette 14 bin engelli kadrosu boş. Halkı koruduğunu söyleyen Saray iktidarı neden 14 bin engelli kadrosunu boş tutuyor? Diğer ülkeler gibi biz de engelliler için kanun çıkardık ama yasaya rağmen engelli kadroları doldurulmuyor.

Meclis'te görüşülen torba yasada termik santrallerle ilgili düzenlemeye biz itiraz ettik. Kanun görüşülürken bizim önerilerimizi dinlemediler. Şimdi Erdoğan bunu veto etti. Bunun için teşekkür ediyorum. Ama burada el kaldırıp, bu illa geçsin diyenler birdenbire döndüler. Akıllarını Saray'a kiralamış kişiler var. Bir milletvekilinin iradesini parlamentoda özgürce kullanması temel kuraldır.

Asgari ücret görüşmeleri başladı. Ücret emeğin karşılığıdır. Tam 39 yıl sonra üç işçi sendikası konfederasyonu bir araya geldi. Bu çok değerli bir hareket. Bu sendikalar 6.5 milyon asgari ücretlinin haklarını savunacaklar.

Sendikalara şunu söyleyecekler; “İstiyorsunuz ama bütçede para yok” diyecekler. İşçiye gelince mi para yok? Beşli çeteye sınırsız para var ama!

Asgari ücret 2020 lira. Son bir yılda gıdaya yüzde 54, elektriğe yüzde 71, doğalgaza yüzde 58 zam geldi. Yıllık enflasyon da 22,58. Asgari ücretin 2 bin 600 lira civarında olması gerekiyor.

Selahattin Demirtaş seversiniz sevmezsiniz bir partinin genel başkanlığını yaptı. Haksız hukuksuz yere hapiste yatıyor. Yatmasının nedeni 'Seni başkan yaptırmayacağız' demesi. Adalet sadece benim için geçerli değil. Benim gibi düşünmeyenler için de geçerli. Rakibim olan siyasi partilere yapılan haksızlıklara benim de karşı çıkmam lazım. Demirtaş beraat ediyor, başka bir davadan yargılayıp alelacele hapse atıyorlar. Hastaneye kaldırılmış kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan kabine toplantısından sonra konuştu

Erdoğan kabine toplantısından sonra konuştu

16-04-2024 - Politika

CHP Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

CHP Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

07-04-2024 - Politika