İmamoğlu, Maltepe’de Sivaslı iş insanları ve sanayicileriyle buluştu

AKP'nin talebi doğrultusunda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimini iptal etme kararı sonucu mazbatası elinden alınan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de Sivaslı iş insanları ve sanayicileriyle buluştu.

İstanbul - 12-06-2019 20:06

Abone Ol
İmamoğlu, Maltepe’de Sivaslı iş insanları ve sanayicileriyle buluştu
 
 
AKP'nin talebi doğrultusunda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimini iptal etme kararı sonucu mazbatası elinden alınan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de Sivaslı iş insanları ve sanayicileriyle buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükûmet yetkililerine çağrıda bulunan İmamoğlu, "Türkiye'de seçilmiş bir hükümet var, cumhurbaşkanı var. Yeni sistemle atadığı kabinesi var. Biz isteriz ki bu sürece bu kadar yoğun süreç yaşanırken siz işinize bakın, burada da yerel seçim süreci yürüsün. Günün sonunda İstanbul'u kazananlar işine baksınlar. Siz de görevinizi yapın. Ülke hizmet yarışı yapsın" diye konuştu.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu seçim normal bir seçim değildir. Bu seçim sonucu belli olmuş bir seçimin ne yazık ki hukuka aykırı bir şekilde bir hukuksuzluğa sebep olarak yenilenmesidir. Dolayısıyla sanki bu seçim en adil koşullarda en özgür koşullarda demokrasinin bir parçasıymış gibi yapıldığı izlenimini ortaya koyanlara ben bir dakika diyorum. 

"Demokrasi mücadelesine İstanbul halkı büyük bir katkı sunarak bir avuç insanın Türkiye'nin demokrasi sürecine zarar vermesini engellemiş olacak.

"İstanbul dünyanın en mühim kentlerinden biri. İstanbul Türkiye'nin motor gücü. Baktığınızda bugün Türkiye'nin ana gündemleri var. Uluslararası ilişki, terörle olan mücadelemiz, ekonomi, Avrupa ile ilişkiler, savunma ile ilgili yaşadığımız süreçler. Bütün bunlar Türkiye'nin ana meselesi. Türkiye'de seçilmiş bir hükümet var, cumhurbaşkanı var. Yeni sistemle atadığı kabinesi var. Biz isteriz ki bu sürece bu kadar yoğun süreç yaşanırken siz işinize bakın, bu kulvarda yerel seçim süreci yürüsün. Günün sonunda İstanbul'u kazananlar işine baksınlar. Siz de görevinizi yapın. Ülke hizmet yarışı yapsın. Israrla bunun karşısında durulsun. Ve daha sonrasında yaşanna hukuki süreçler. Bugün geldiğimiz noktada, aslında bir nebze haklı çıktığıma seviniyorum, en azından hukuki süreci bir kenara koyarsak, gördüğümüz kadarıyla bir kısım ülke iradesini elinde tutan insanlar anlıyorum ki yerle seçim süreciyle pek ilgilenmeyecekler. Bu beni mutlu ediyor. 31 Mart öncesi çağrımın bunda bir nebze katkısı varsa mutlu olurum. Çünkü ülkenin pek çok konusu var. 31 Mart'tan önce birileri beka sorunu ile yerel seçimi tanımladığında hayır öyle bir şey yok dediğimizde kıyameti kopardılar, şimdi onlar bunu ifade ediyor. O kibirli anlayışa şunu söylüyorum; bu salondan bile bu ülkeyi yönetecek bir kadro çıkar. Kibirli anlayış ülkesine hizmet edemez ancak kendisine ve yakın çevresine hizmet eder. İstanbul'da yaşanan da budur, tam da dur demek istediğimiz şey budur. İstanbul'un işlevlerinin, ihalelerini halkın huzuruna şeffaf bir şekilde getiren bir anlayış.

İmamoğlu'ndan doğalgaz İstanbul'da indirimi açıklayan Yıldırım'a: Hangi sıfatla doğalgaza indirim yaptın?

"Garip bir durum var. Ben bu kentin seçilmiş belediye başkanıyım kardeşim. Şu anda da İstanbul valisi sürece atanmış olarak vekillik yapıyor. Açıklama yapılıyor rakibimiz tarafından, bu da şaşırtıcı. Doğalgaza yüzde 10 indirim yaptık. Ya sen kimsin? Siz hangi sıfatla indirim yaptığınızı ifade ediyorsunuz? Açıklayacaksa vali açıklasın. Ben geldim, bir eksiklik gördüm, yüzde 10 indirim yaptım' sesin anlarım. Komik tarafı var yazın ortasında İGDAŞ indirimi yapılıyor. Hiç kimsenin evinde doğalgaz yakılmıyor. Hatta bildiğim kadarıyla 4-5 ay fatura gelmiyor bazı evlere, çünkü yakılmıyor.

"Projelerimizi kopyalıyorlar. Kopyalama projeler beni rahatsız etmiyor, beni mutlu ediyor. 

"İstanbul'un gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı ben olacağım. Bu bir iddia. Herkese hesap vereceğiz. Sistemin içine katacağız İstanbul halkını. Katılımcılığı en üst seviyeye taşıyacağız. İstanbul'un yoğun bir israf düzeni var, tasarrufa muhtaç. İstanbul'da bu süreci değiştirmek için seferberlikleri birlikte yapacağız. Başta eğitim olmak üzere, çocuk, kadın, uyuşturucu, bağımlılık, gençler gibi bir çok konuda İstanbulluyla seferberlik yapacağız. Bu kenti gelecek nesillere en güzel şekilde yol haritası belli şekilde aktaracağız."

Advert Advert Advert Advert Advert Advert
Erdoğan: Doğurganlık hızı 1,48'e düştü
Gündem Erdoğan: Doğurganlık hızı 1,48'e düştü
SCÜ promosyon ihalesinde yeni perde...
Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri SCÜ promosyon ihalesinde yeni perde...
“SCÜ’de promosyon krizi: Tepkiler büyüyor”
Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri “SCÜ’de promosyon krizi: Tepkiler büyüyor”
Promosyon İhalesi sonuçsuz kaldı: 60 Bin TL aşılamadı, ihale iptal edildi
Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri Promosyon İhalesi sonuçsuz kaldı: 60 Bin TL aşılamadı, ihale iptal edildi
Sivas, teknoloji ve inovasyonun nabzının attığı önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sivas, teknoloji ve inovasyonun nabzının attığı önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı
Hakan Sezerer yeniden 2. Başkan seçildi...
Sivas Hakan Sezerer yeniden 2. Başkan seçildi...
Erdoğan yeni ekonomi paketini açıkladı
Politika Erdoğan yeni ekonomi paketini açıkladı
Erdoğan: Savaşların bedelini masum çocuklar ödüyor
Gündem Erdoğan: Savaşların bedelini masum çocuklar ödüyor
Eğitim-Bir-Sen Sivas 2 No’lu Şube’den İmranlı MYO’da istişare toplantısı
Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri Eğitim-Bir-Sen Sivas 2 No’lu Şube’den İmranlı MYO’da istişare toplantısı
Erdoğan: Okullarımızın güvenliği önceliklerimizin en başında
Gündem Erdoğan: Okullarımızın güvenliği önceliklerimizin en başında
Hürmüz Boğazı yeniden kapatıldı!
Gündem Hürmüz Boğazı yeniden kapatıldı!
İran Hürmüz'ü açtı gram altın 7 bin lirayı aştı!
Ekonomi İran Hürmüz'ü açtı gram altın 7 bin lirayı aştı!
Sivas'ta okullara yönelik saldırı olabileceğine dair paylaşımlarda bulunan 17 yaşındaki E.A. tutuklandı.
Sivas Sivas'ta okullara yönelik saldırı olabileceğine dair paylaşımlarda bulunan 17 yaşındaki E.A. tutukla
Sivas’ta Genç İletişimciler Dijital Dünyaya Hazırlanıyor
Sivas Sivas’ta Genç İletişimciler Dijital Dünyaya Hazırlanıyor
Motorine indirim geldi...
Ekonomi Motorine indirim geldi...
Neler Söylendi?
  • Site
DİĞER HABERLER
TOKİ 500 bin konut projesine başvuruda 10 yıl şartı getirildi!

TOKİ 500 bin konut projesine başvuruda 10 yıl şartı getirildi!

02-11-2025 - İstanbul

İsrail'in alıkoyduğu aktivistleri taşıyan uçak İstanbul'da

İsrail'in alıkoyduğu aktivistleri taşıyan uçak İstanbul'da

04-10-2025 - İstanbul

  • ANASAYFA
  • HABERLER
    • Gündem
    • Politika
    • Dünya
    • Spor
    • Magazin
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Ekonomi
    • Bölgesel
    • 3. Sayfa
    • Teknoloji
    • Emlak
    • Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
    • İstanbul
    • Turizm
    • Sivas
    • Kış Olimpiyatları
    • Sektörel
    • Yaz Olimpiyatları
    • Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • GALERİLER
  • WEB TV
  • YAZARLAR
  • DİĞER
    • GAZETELER
    • BURCLAR
    • ANKETLER
    • REHBER
    • İLANLAR
    • İLETİŞİM
    • KÜNYE